Anasayfa /  Foto Galeri

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonu fikstür çekimi gerçekleştirildi

Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen fikstür çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Hukuk, Kadın Futbolu ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Müderrisgil ile kulüp temsilcileri katıldı.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonu fikstür çekimi gerçekleştirildi - Sayfa 1

Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen fikstür çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Hukuk, Kadın Futbolu ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Müderrisgil; TFF 2. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari İşler ve 1. Lig'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Orhan; TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Sponsorluklar ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alkın Kalkavan; TFF İcra Kurulu Üyesi, Süper Lig'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen; TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can, TFF Bilgi İşlem, Yazılım ve Futbol Turizmi Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Üçdan, TFF Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Murat Şahin ile kulüp temsilcileri katıldı.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonu fikstür çekimi gerçekleştirildi - Sayfa 2

Tek grupta çift devre şeklinde oynanacak yeni sezon, 27 Ağustos'ta oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. İlk yarının 24 Aralık'ta tamamlanacağı ligde ikinci devre, 14 Ocak 2024'te start alacak. Kadın Futbol Süper Ligi'nde son hafta karşılaşması ise 5 Mayıs 2024'te oynanacak.

 

Sezon sonunda son 3 sırada yer alan takımlar bir alt lige düşecek.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonu fikstür çekimi gerçekleştirildi - Sayfa 3

- Mehmet Büyükekşi: "En önemli hedeflerimizden biri  kadın futbolunun popülerliğini ve izlenirliğini arttırmak"

 

TFF Başkanı Büyükekşi, kadınlar liginde geçtiğimiz sezonun büyük heyecana sahne olduğunu belirterek, "TFF yönetim kurulu olarak ligimizin formatında değişiklikler yaptık. Bu sezon ligimiz 16 takım ile tek grupta çift devre şeklinde oynanacak. Sezon sonunda son 3 sırada yer alan takımlar bir alt lige düşecek. Bu değişiklik, ligimizin rekabet ve heyecanına pozitif katkı yapacak ve unutulmaz karşılaşmalara sahne olacak." ifadelerini kullandı. 

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonu fikstür çekimi gerçekleştirildi - Sayfa 4

"Dünyada 100 yıl önce kadın futbolu erkek futbolundan daha popülerdi. İlk kadın futbol kulübü 1895’te kurulmuş" ifadelerini kullanan Başkan Mehmet Büyükekşi şöyle konuştu: