Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

TTK: 1500 İşçi Alımı ne Zaman Yapacak?

Türkiye Taş Kömürü İşletmesine 1.500 işçi alımı için gerekli karar 10 Aralık tarihli resmi gazetede yer aldı. 

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2018 19:23

Buna göre Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklarının 2019 yılına ait finansman programında bazı değişlikler yapılması için açıklanan karara göre Türkiye Taş Kömürünün son senelerde artan personel ihtiyacının karşılanmasını için yönetim kuruluna yetki verildi.

Türkiye Taş Kömürü işletmesinin yapacağı pano ayak üretim işçisi için Türkiye İş Kurumu ile geçtiğimiz haftalarda bir araya gelen TTK Genel Müdürü yakın bir zamanda alım yapılacağı müjdesini vermişti. 

2019 sene başına kadar yapılması istenilen alılmalar için gerekli olan karar çıktı. Buna göre resmi gazete yayımlanan alıma dair kararın ardından TTK Genel Müdürü bir açıklama yaptı.

SÜREÇ HIZLI İLERLEYECEK

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, sürecin hızlı ilerleyeceğini Buna göre Türkiye İş Kurumunun ilanları açıklayacağı belirtildi. 

Yapılan açıklamada; kararname resmi gazetede yayınlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde görüşmelere bugünden itibaren başlıyoruz. 

Takvimi belirleyeceğiz, artık netleşecek. İş Kur Müdürlüğüne müracaatlar ne zaman başlayacak, bunlar görüşülecek ve süreç hızlı ilerleyecek.


Yorumlar