Anasayfa /  Dünya

Trump'ın yemin töreninde Andrea Bocelli sahneye çıkacak mı?

ABD Başkanlığı'na seçilen Donald Trump'ın 20 Ocak'taki yemin töreninde sahne alacağı haberleri çıkan İtalyan tenor Andrea Bocelli'nin, hayranlarından gelen tepkiler üzerine geri adım attığı öne sürüldü.

Abone ol
Abone ol 20 Aralık 2016 22:18

ABD Başkanlığı'na seçilen Donald Trump'ın 20 Ocak'taki yemin töreninde sahne alacağı haberleri çıkan İtalyan tenor Andrea Bocelli'nin, hayranlarından gelen tepkiler üzerine geri adım attığı öne sürüldü.

İtalyan basınına göre Andrea Bocelli, Trump'ın yemin töreninde sahne alacağı haberlerinin çıkmasının ardından hayranlarının tepkisiyle karşılaştı.

Bocelli'ye sosyal medya hesapları üzerinden ulaşan hayranları, "Bunu yapma. Kaç para öderlerse ödesinler buna değmez. Ruhunu şeytana satmış olursun", "Bu yemin töreni bir trajedi, lütfen melek gibi sesini bunun için kullanma" gibi mesajlar yazdı. 

Bazı sosyal medya kullanıcıları da 12 yaşından beri görme engelli olan sanatçıya, "Trump engelli insanlarla açıkça alay eden biri. Sen de engelli birisin" diye itiraz etti.

Sosyal medyada ayrıca "boykot Bocelli" etiketiyle bir kampanya başlatıldı. Kampanyaya destek verenler, Trump'ın yemin töreninde konser vermesi halinde bir daha Bocelli'nin albümlerini almayacaklarını ve konserlerine gitmeyeceklerini yazdı.

Andrea Bocelli'nin bu tepkiler üzerine Trump'ın yemin töreninde sahne almaktan vazgeçtiği iddia edildi. 

İtalyan basını, ABD'de yayımlanan New York Post gazetesini kaynak göstererek, boykot tehditleri üzerine Bocelli'nin konserden geri adım attığını yazdı. 

ANSA ajansı, "Kaynaklara göre Trump, tepkiler nedeniyle Bocelli'nin şarkı söylemeyeceğini ve solcu insanlar yüzünden böyle tarihi bir günde sahneye çıkamayacak olmasının üzücü olduğunu ifade etti" diye yazdı.

Hem tepki tem destek mesajları

Bocelli'den konuyla ilgili doğrulama ya da yalanlama gelmezken, sosyal medyada bazı kullanıcılar teşekkürlerini bazıları ise teessüflerini ileten mesajlar yazmaya başladı.

Kimileri Bocelli'ye, "nefret ve korku tüccarlığı yapan birini normalleştirmeye katkı sağlamadığı için" teşekkür etti. 

Bazı ABD'li sosyal medya kullanıcıları ise "Trump bizim başkanımız", "Tahammülsüz liberal mafyanın öfkesiyle karşı karşıya kalman çok üzücü" gibi mesajlar yazdı ve bu kez de konsere katılmayı reddetmesi yüzünden Bocelli'nin boykot edilmesi çağrısı yaptı.

Trump'ın yemin töreninin organizasyonundan sorumlu olan Tom Barrack ise CNBC kanalına yaptığı açıklamada Andrea Bocelli'nin zaten resmi olarak programa dahil edilmediğini söyledi. 

Barrack, yemin töreninde sahneye çıkma teklifinin, Trump ile arkadaş olan Bocelli ve karısından geldiğini belirtti. 

Tom Barrack, "Fakat Donald 'Bunu yapmana gerek yok. Teklif için çok teşekkürler. Sen benim arkadaşımsın ve Beyaz Saray'ın kapıları sana her zaman açık' dedi" ifadelerini kullandı.

bbctürkçe


Yorumlar