Anasayfa /  Hava durumu

TRHaberler Hava Durumu Editörü'nden sıcaklık uyarısı !

Geçtiğimiz hafta başlayan sıcak hava dalgası, bu hafta da yurdu etkisi altına almaya devam edecek. Peki bunun başlıca sebebi nedir? Haftalık olarak hava durumu tahmin ve analizlerini trhaberler.com'da paylaşan Buğra B.'den yeni hafta için önemli uyarılar geldi.

Abone ol
Abone ol 08 Eylül 2020 12:11

BU HAFTADA SICAK HAVALARA DEVAM!

Maalesef ki Yurdumuz genelinde havalar uzun bir süredir sıcak, çok bir yağış olmadan durağan bir şekilde ilerliyor bu haftada Marmara, Karadeniz'de ki yağışlar dışında çok fazla bir değişiklik olmayacak gibi duruyor ve geçen haftaki gibi aşırı sıcaklar en azından bu hafta olmayacak.

Bu hafta Marmara'da ve Karadeniz'de yerel olmak üzere hafif yağışlar var Doğu Karadeniz'de yağışlar biraz daha kuvvetli olacak rüzgar Kuzeydoğudan poyraz şeklinde orta kuvvette esecek dolayısıyla sıcaklıklar buralarda çok bunaltmaz  bu bölgelerin haricinde Ege, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu çoğunlukla yağışsız, sıcak bir hafta geçirecek.

ABD'DE ANİ SICAKLIK DÜŞÜŞÜ VE ERKEN KAR YAĞIŞI

Bizde havalar epey durgunken Dünyanın diğer ucunda ilginç fakat ilk defa yaşanmayacak bir hava olayı yaşanacak.

Bugün (Pazartesi) Amerika'nın Denver şehrinde sıcaklık 30 derecenin üstüne kadar çıkarken 8 Eylül Salı günü muazzam bir düşüşle sıcaklık -2'lere , -3'lere kadar iniyor ve beraberinde kar yağışı geliyor.

Bu sistem 20-30 cm kar bıraktıktan sonra etkisini kaybedecek ve sıcaklıklar tekrardan 30 dereceye kadar yükselecek.

Bu muazzam düşüş ve sonrasında yükselecek sıcaklık her ne kadar ilginç olsa da ilk defa yaşanan bir hava olayı olmayacak. Bu tarz ani sıcaklık düşüşleri ile beraberinde gelen erken kar yağışları 1990'lı yıllarda neredeyse birçok kez görülmüş fakat 2000'li yıllardan itibaren hiç görülmemiş.

 


Bu güzel sistemi takip etmek isteyen kar severler bizim saatimizle yarın öğleden sonra yağışın kara döndüğü andan itibaren Youtube üzerinden canlı bir şekilde bu bağlantıdan -> https://www.youtube.com/watch?v=vbA0uy8AsLE seyredebilir. 

 

Yorumlar