Anasayfa /  Ekonomi

Tren seferleri yeniden başlıyor! İşte açılan YHT seferleri listesi!

Koronavirüsten dolayı geçici olarak YHT'nin birçok seferi durdurulmuştu. Yarından itibaren durdurulan YHT seferleri, HES kodu şartıyla tekrar açılacak. Buna ek olarak YHT sefer sayısında da artış yapılacak. İşte tekrar açılan YHT seferleri listesi...

Abone ol
Abone ol 19 Mart 2021 13:03

Koronavirüsten dolayı geçici olarak YHT'nin birçok seferi durdurulmuştu. Yarından itibaren durdurulan YHT seferleri, HES kodu şartıyla tekrar açılacak. Buna ek olarak YHT sefer sayısında da artış yapılacak. İşte tekrar açılan YHT seferleri listesi...

Orta mesafedeki şehirler arasında yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen bölgesel tren seferleri, 20 Mart itibarıyla yeniden başlayacak.

TCDD Taşımacılık AŞ'den yapılan duyuruya göre, 

Yakın - Orta mesafedeki şehirlerarasında korona salgını nedeniyle ara verilen bölgesel tren seferleri 20 Mart tarihinden itibaren hizmet vermeye başlıyor. Yolcu talebinin yoğun olduğu Ankara - İstanbul arasında YHT sefer sayısı da 22 Mart’tan itibaren 10’a çıkıyor.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen bölgesel trenlerde yolcuların güvenle, sağlıkla yolculuk etmeleri amacıyla her türlü tedbir alındı. Bölgesel trenlerde seyahat edecek yolcuların HES kodunu ibraz etmeleri gerekiyor.

Trenler sefer öncesinde dezenfekte edilerek halkımızın hizmetine sunuluyor. Tüm hatlarda olduğu gibi bölgesel trenlerde de yolcuların sosyal mesafeyi koruması, el hijyenine dikkat etmesi virüsün yayılmasının önüne geçiyor. denildi.

BÖLGESEL TREN SEFERLERİ

Kapıkule-Halkalı,

Adapazarı-Pendik,

Ankara-Polatlı,

Zonguldak-Karabük,

Basmane’den Ödemiş, Denizli, Aydın, Uşak, Alaşehir ve Tire’ye,

Aydın- Denizli-Söke,

Manisa-Alaşehir,

Eskişehir-Afyonkarahisar,

Eskişehir-Kütahya,

Mersin-Adana,

Mersin-İslahiye,

Mersin-İskenderun,

Sivas-Divriği,

Erzincan-Divriği,

Kars-Akyaka

“Batman-Diyarbakır arasında işleyecek bölgesel tren ise 22 Mart’ ta seferlerine başlayacak.

Ankara-İstanbul-Ankara arasında günde 8 olan YHT sefer sayısı ise 22.03.2021 tarihinden itibaren 10‘a çıkarıldı. Ankara’dan saat 12.00, Söğütlüçeşme’den saat 12.20’de hareket edecek yüksek hızlı trenler Eryaman, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik ve Bostancı istasyonlarından yolcu alacak.

Yorumlar