Anasayfa /  Foto Galeri

Trafik sigortasında sevindiren gelişme: İşte yeni fiyatlar

Trafik sigortası ile ilgili flaş gelişme! Trafik sigortasında ortalama fiyat yüzde 6 düştü. Mayıs ayında, sene başına oranla otomobillerde primler yüzde 4 azalırken, geçen sene ile mukayese edildiğinde ise fiyat aynı kaldı. İşte tüm detaylar...

Trafik sigortasında sevindiren gelişme: İşte yeni fiyatlar - Sayfa 1

Trafik sigortasında ortalama fiyat yüzde 6 düştü. Mayıs ayında, sene başına oranla otomobillerde primler yüzde 4 azalırken, geçen sene ile mukayese edildiğinde ise fiyat aynı kaldı. İşte Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın yazısı...

Trafik sigortasında sevindiren gelişme: İşte yeni fiyatlar - Sayfa 2

Trafik sigortasında bedeni ve değer kaybı tazminatlarında değişiklik içeren kanun yasalaştı ve Resmi Gazetede yayınlayarak yürürlüğe girdi; tartışma da bitti. Şimdilerde, yeni düzenlemenin fiyatları nasıl etkileyeceği konuşuluyor.

Bir süredir de kulağıma, ‘trafik sigortasında fiyatlar garip şekilde düşüyor’ söylemleri geliyor. Hatta eş dost arayıp, ‘fiyatlar düşüyormuş doğru mu?’ diye de soruyor. İşin aslı astarı nedir diye hem araştırdım hem sigortacılarla da konuştum. Evet, trafik sigortası primlerinde bir düşüş var. Anlatayım; ama önce şu tespiti yapayım.

Trafik sigortasında sevindiren gelişme: İşte yeni fiyatlar - Sayfa 3

Trafik sigortasında primler, illere, araç gruplarına, sürücülerin hasar geçmişine göre; Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından, yani devlet tarafından belirleniyor.

Devlet bir tavan fiyat belirliyor, sigorta şirketleri bu fiyatın üzerine sigorta satamıyor ama isteyen şirket SEDDK’ın belirlediği fiyatın altında primle sigorta yapabiliyor.

Trafik sigortasında sevindiren gelişme: İşte yeni fiyatlar - Sayfa 4

Bu uygulama kapsamında da sigorta şirketlerinin her ay trafik sigortası primlerini yüzde 1 oranında artırma hakkı bulunuyor.

Yani, sigorta şirketlerinin bu yılın ocak-mayıs, 5 aylık dönemde trafik fiyatlarını yüzde 5 artırmış olmaları gerekiyor. Peki, öyle mi?