Anasayfa /  Foto Galeri

TOKİ'den büyük fırsat! Geliri 10 bin liranın altında olan herkes başvurabilecek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından sosyal konut projeleri için TOKİ’ye 30 milyar TL’lik destek verileceğini duyurdu. Peki projeden yaralanmanın şartları neler? Konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar işte tüm detaylar...

TOKİ'den büyük fırsat! Geliri 10 bin liranın altında olan herkes başvurabilecek... - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını haziranda açıklayacağı kampanyayla dar gelirli aileler için 81 ilde 150 bin sosyal konutun daha inşa edilmesi planlanıyor. Edinilen bilgilere göre, ev sahibi olmayan dar gelirliler için konutlar yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olarak satılacak. Evlerin fiyatları 400 bin TL bandında olacak.

TOKİ'den büyük fırsat! Geliri 10 bin liranın altında olan herkes başvurabilecek... - Sayfa 2

TOKİ'DEN FIRSAT! GELİRİ 10 BİN LİRAYI GEÇMEYEN BAŞVURABİLECEK!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde TOKİ eliyle yapılacak konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin TL'den fazla olmayacak. Bu rakam İstanbul için 11 bin 500 TL olarak uygulanacak.

TOKİ'den büyük fırsat! Geliri 10 bin liranın altında olan herkes başvurabilecek... - Sayfa 3

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek.

TOKİ'den büyük fırsat! Geliri 10 bin liranın altında olan herkes başvurabilecek... - Sayfa 4

Engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Emekli vatandaşlara konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjan ayrılacak.