Anasayfa /  Kültür sanat

Tiryakioğlu 30 Ağustos zafer bayramını kutladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramının, mazlum bir milletin vatan ve millet sevgisiyle kurtuluş mücadelesini tarihe altın harflerle nakşettiği bir kahramanlık destanı olduğunu...

Abone ol
Abone ol 28 Ağustos 2017 13:59

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramının, mazlum bir milletin vatan ve millet sevgisiyle kurtuluş mücadelesini tarihe altın harflerle nakşettiği bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramının 95’inci yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 95 yıl önce Dumlupınar’da kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin, işgalci düşman kuvvetlerinin vatan topraklarından sökülüp atılması açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu anımsatan Tiryakioğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi.

“Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan bu şanlı zafer, Kurtuluş Savaşının askeri safhasının tamamlanarak, diplomatik mücadele döneminin başlamasını sağlamıştır. 30 Ağustos 1922’de Büyük Taarruzla başlayıp, 1 Eylül 1922’de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular İlk Hedefiniz Akdenizdir. İleri!” emri sonrası düşmanın denize dökülmesiyle neticelenen bu büyük zafer, genç Türkiye Cumhuriyetinin temellerini de sağlamlaştırmıştır. 95 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında kazanılan bu zafer aynı zamanda, emperyalist güçler tarafından ezilen tüm mazlum haklar ve devletler içinde bağımsızlık yolunda bir ilham ve umut kaynağı olmuştur. Yüreği vatan ve millet sevgisiyle kavrulan yiğit ecdadımızın, canları ve kanları pahasına kazandıkları bu şanlı zaferin haklı gururunu il günkü heyecan ve ruhla yaşıyoruz. Atalarımızın bizlere emanet ettiği bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletini ebediyen korumak, yaşatmak ve muasır medeniyetler seviyesine taşımak, bu topraklarda yaşayan tüm vatandaşlarımızın ortak sorumluluğu ve yegane görevidir. Bu duygular içerisinde 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bu zaferi armağan eden istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Yorumlar