Anasayfa /  Spor

TFF'den Süper Kupa maçına gidecek taraftarlara "Sakın hurma demeyin" uyarısı

Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinden Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşmasını takip etmek için Suudi Arabistan'a gidecek olan Türk vatandaşları için hazırlanan bilgilendirme metninde 'Hurma' kelimesinin kullanılmaması yönünde uyarı yapıldı.

Abone ol
Abone ol 28 Aralık 2023 02:14

TFF'den Süper Kupa maçına gidecek taraftarlara "Sakın hurma demeyin" uyarısı

Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe arasında 29 Aralık Cuma günü oynanacak Süper Kupa maçını hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park'ta saat 20.45'te başlayacak karşılaşmada Bitigen'in yardımcılıklarını Erdem Bayık ile Mustafa Savranlar üstlenecek.

TFF'nin internet sitesinden karşılaşmayı takip etmek için Türkiye'den Suudi Arabistan'a Süper Kupa karşılaşmasını seyretmek için gidecek Türk taraftarlar için hazırlanan bilgilendirme metni paylaşıldı.

Hazırlanan bilgilendirme metninde Riyad'a gidecek Türk vatandaşlarının dikkat etmesi gereken hususlar sıralanırken bir kelime ise dikkatleri çekti.

FUTBOLSEVERLERE 'HURMA' UYARISI
Suudi Arabistan'da yerel halkta Türkçe bilen kişi sayısının çok az olduğu ve İngilizce konuşan kişi sayısının da sınırlı olduğu hatırlatılarak faydalı olabilecek birkaç Türkçe kelimenin Arapça karşılıklarına yer verildi.

Metinde Türk sporseverlerin Suudi Arabistan'da hurma kelimesini kullanmaması yönünde uyarıda bulunuldu. Hurma kelimesinin Arapça'da 'kadın' anlamına geldiği için hurma alışverişi sırasında Tamr kelimesinin kullanılmasının daha yararlı olacağı belirtildi.

 

Yorumlar