Anasayfa /  Foto Galeri

TFF 2022-2023 Sezonu Fair Play/Adil Oyun Ödülleri yapılan tören ile sahiplerini buldu

Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu’nun Süper Lig ve 1. Lig kapsamında takım, futbolcu, teknik direktör, başkan/yönetici ve taraftar olmak üzere 5 kategoride yaptığı değerlendirme sonucu ödüle layık görülenler belirlendi

TFF 2022-2023 Sezonu Fair Play/Adil Oyun Ödülleri yapılan tören ile sahiplerini buldu - Sayfa 1

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

 

Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu’nun Süper Lig ve 1. Lig kapsamında takım, futbolcu, teknik direktör, başkan/yönetici ve taraftar olmak üzere 5 kategoride yaptığı değerlendirme sonucu ödüle layık görülenler belirlendi.

TFF 2022-2023 Sezonu Fair Play/Adil Oyun Ödülleri yapılan tören ile sahiplerini buldu - Sayfa 2

TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törene, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Üyeleri, Antalyaspor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Sabri Gülel, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Üyesi Bilgihan Cenk Sürmen, Tümosan Konyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Akın, Corendon Alanyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Ertuğ, Pendikspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demiray, Sakaryaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Genç, Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Teknik Direktör Gökhan Zan, Kaleci Ferhat Kaplan, Altınordu Kulübü Sportif Direktörü Murat Korkmaz, Altınordu Kulübü Kurumsal İletişim Müdürü Can Erbesler ve davetliler katıldı.

TFF 2022-2023 Sezonu Fair Play/Adil Oyun Ödülleri yapılan tören ile sahiplerini buldu - Sayfa 3

TFF Başkanı Büyükekşi: “Hepimizin içinde olan sağduyuyu, yardım duygusunu ve saygıyı futbolda hissetmeye ve görmeye ihtiyacımız var” 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, ödül töreninde yaptığı konuşmada, federasyon olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için birçok önemli çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hoşgörü, barış ve kardeşliğin ön plana çıktığı bir futbol kültürü yaratma gayretinde olduk. Hepimizin içinde olan sağduyuyu, yardım duygusunu ve saygıyı futbolda hissetmeye ve görmeye ihtiyacımız var. İşte bu yüzden Fair Play ruhunun sahada, tribünlerde, televizyonlarda, radyolarda, tüm dijital mecralarda yaşanmasını istiyoruz.” dedi. 

TFF 2022-2023 Sezonu Fair Play/Adil Oyun Ödülleri yapılan tören ile sahiplerini buldu - Sayfa 4

“Futbol tarihimizde Fair Play ruhunu taşıyan çok önemli örnekler var”

Futbol tarihimizde Fair Play ruhunu taşıyan çok önemli örnekler olduğunu kaydeden Büyükekşi, “Lefter, Metin Oktay, Süleyman Seba, Can Bartu, Özhan Canaydın, Özkan Sümer bunlardan sadece bazıları… Bu isimler Türk futboluna ve gönüllerimize isimlerini altın harflerle yazdırdılar. Baktığımız zaman hepsinin bir ortak paydası var. O da, Fair Play ruhuna sahip olmaları. Ve bu anlamda, hem saha içinde hem saha dışında herkese örnek olmaları. TFF olarak biz de bu örneklerin tüm topluma yayılması için geçtiğimiz yıl Fair Play Komitesi kurduk. Ödüller vermeye başladık. Ancak deprem felaketi sonrasında ödül törenlerimizi gerçekleştiremedik. Bu sebeple, bugün burada sizlerin huzurunda 2022-2023 sezonunun ödüllerini vereceğiz. Artık ödüllerimiz sadece Süper Lig’i değil, 1. Lig’i de kapsıyor. Diğer taraftan, bugün ilk defa vereceğimiz En İyi Sosyal Sorumluluk Ödülü ile TFF özel ödülleri de sahiplerini bulacak.” ifadelerini kullandı.