Anasayfa /  Güncel

Telefon dolandırıcısı 5 kişi tutuklandı

Kahramanmaraş’ta, kendilerini polis olarak tanıtarak ’banka hesabınız FETÖ üyeleri tarafından ele geçirildi’ bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Abone ol
Abone ol 28 Ağustos 2017 12:16

Kahramanmaraş’ta, kendilerini polis olarak tanıtarak ’banka hesabınız FETÖ üyeleri tarafından ele geçirildi’ bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin, vatandaşları toplam 125 bin 90 TL dolandırdığı iddiasıyla gözaltına aldığı Abdurrahman E., Karahan K., Batuhan C. ve Yunus G. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Görev bölümü yapmışlar

Görev paylaşımı yapan telefon dolandırıcıların şebekeye yeni eleman kazandırmak adına bağlantısız irtibat için hesapçı, eldenci, teminci, aktarımcı ve atıcı gibi isimlerle hareket ettikleri ortaya çıktı. Telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtan şebeke üyeleri ‘Biz polisiz. FETÖ ile mücadele ediyoruz. Adınıza açılan banka hesabınız FETÖ örgütü elemanlarının eline geçti. Şahısların yakalanması ve parayı kurtarmamız için size verdiğimiz PTT hesabına parayı yatırın’ dedikleri, bu yolla mağdurları arayan kişinin ‘atıcı’ tabir edilen dolandırıcı olduğu ortaya çıktı.

Para poşetle aktarılıyor

Suç işlemek için birlikte hareket eden kişilerin, kopuk bir iletişim yolunu kullandıkları, bir elemanın diğerini tanımadığı, hesapçı tabir edilen kişinin teminci kişi tarafından seçildiği, hesapçının parayı çektikten sonra eldenci tabir edilen kişiye verdiği, paranın elden ele poşet ile sırayla aktarıldığı ve en sonunda atıcı tabir edilen kişiye ulaştırıldığı anlaşıldı. Atıcı kişinin, hedef kişiye hamle yapıp telefonla arayan ve kandıran kişi olduğu belirlendi. Ana paranın atıcı kişiye ulaşmasında emeği geçen kişilerin miktardan belli oranda pay aldıkları saptandı.

Yorumlar