Anasayfa /  Ekonomi /  Sektör Haberleri

TCDD, İsrail'e destek veren Starbucks'ı hızlı trenlerden kaldırdı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD), İsrail'e destek veren Starbucks'a karşı gerekli adımı attı. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Yalçın, Starbucks'ın yüksek hızlı trenlerden kaldırılması yönünde yüklenici firmalara talimat verildiğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 26 Ekim 2023 23:21

TCDD, İsrail'e destek veren Starbucks'ı hızlı trenlerden kaldırdı

İsrail Filistin Gazze'de etnik katliama imza atmaya devam ediyor. Dünyayın gözü öncünde yaşan katliama karşı başta Türkiye olmak üzeredünyayının her yerinden tepkiler ve protestolar yükseliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları da (TCDD) terör devleti İsrail destekçisi Starbucks'a karşı harekete geçerek yaptırım kararı aldı.

TCDD, ABD menşeli kahve zincirinin hızlı trenlerden kaldırılması için yüklenici firmalara talimat verdi.

Starbucks yerine alternatif ürünler kullanma talimatı

Büyük takdirle karşılanan kararı TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Yalçın duyurdu.

X hesabından paylaşımda bulunan Yalçın, yüksek hızlı trenlerde kafeteryaların işletmeciliğini yapan yüklenici firmaya, Starbucks ürünlerinin yerine, alternatif ürünlerin yolculara sunulması ile ilgili resmi bildirimde bulunulduğunu kaydetti.

Türkiye'nin her zaman zalimlere karşı mazlumların yanında yer aldığını belirten Yalçın, "TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü olarak her zaman FİLİSTİNLİ kardeşlerimizin yanında olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar