Anasayfa /  Güncel

TBMM, tatil sonrası çalışmalara devam edecek! Açılış tarihi...

1 Temmuz'da resmi gazetede yayımlanan kararla birlikte tatil için hazırlıklar yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), çalışmalara devam etme kararı almıştı. Ancak 16 Temmuz itibarıyla Meclis tatile girmişti. Şimdi ise, TBMM'nin açılış tarihi belirlendi...

Abone ol
Abone ol 25 Temmuz 2023 21:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılış tarihi araştırmaları hız kazandı. 28. Dönem milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinin Mayıs ayında gerçekleştirilmesinin ardından, Meclis çalışmalarına devam etmiş ve 16 Temmuz'da tatile girmişti. 28. dönemin ilk yasama yılı sona ererken, gözler "Meclis ne zaman açılacak, TBMM tatili ne zaman ve hangi tarihte bitecek?" sorusuna çevrildi. Artık Meclis'in açılacağı tarih netleşti. Meclis, 1 Ekim 2023 tarihinde yeniden açılacak.

Ancak bu süreçte TBMM olağanüstü bir durumla toplantı yapma kararı aldı. CHP'nin yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu, 25 Temmuz 2023 Salı günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağrıldı. Bu çağrı, Anayasa'nın 93'üncü ve Meclis İçtüzüğü'nün 7’nci maddelerine uygun olarak yapıldı.

Etiketler TBMM meclis
Yorumlar