Anasayfa /  Foto Galeri

Ülkeyi sarsan skandal... Tayland Kralı'nın resmi sevgilisinin çıplak fotoğrafları sızdırıldı

Dünyanın en tartışmalı lideri, Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn ülkesi koronavirüs salgınıyla boğuşurken yaptıklarıyla gündeme oturmuştu. Kral aylarca ortadan kaybolup ülkesini sahipsiz bıraktıktan sonra aniden ortaya çıkmış, ülkede monarşi karşıtı gösteriler zirveye çıkmıştı. Kralı Maha'yla ilgili şoke eden son dakika gelişmesi ise hem ülkede hem de dünyada gündeme bomba gibi düştü.

Ülkeyi sarsan skandal... Tayland Kralı'nın resmi sevgilisinin çıplak fotoğrafları sızdırıldı - Sayfa 1

Tayland'da sular durulmuyor. Uzun süredir monarşi karşıtı protestolara sahne olan ülkede, son olarak başkent Bangkok'ta hafta sonu bir protesto düzenlenmişti.

Ülkeyi sarsan skandal... Tayland Kralı'nın resmi sevgilisinin çıplak fotoğrafları sızdırıldı - Sayfa 2

Siam Paragon adlı alışveriş merkezinde gerçekleşen gösteride, protesto liderleri Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul ve Parit "Penguin" Chiwarak Reuters foto muhabirinin objektifine yansımıştı. Kısa bluzlar giyen göstericiler, 20 Aralık'ta alışveriş merkezinde düzenlenen protestoda, Tayland Prensesi Sirivannavari'nin kendi adını taşıyan mağazasının önünde vücutlarına yazdıkları sloganları sergilemişti.

Ülkeyi sarsan skandal... Tayland Kralı'nın resmi sevgilisinin çıplak fotoğrafları sızdırıldı - Sayfa 3

Geçtiğimiz haftalarda Taylandlı yetkililer, aralarında 16 yaşındaki bir öğrencinin de bulunduğu en az 35 protestocuyu kraliyet ailesini karalamakla suçladı.

Ülkeyi sarsan skandal... Tayland Kralı'nın resmi sevgilisinin çıplak fotoğrafları sızdırıldı - Sayfa 4

Tayland Kralı'nı ve monarşiyi eleştirenlere 15 yıla varan ağır hapis cezaları öngören ceza kanununun 112. maddesi, son zamanlarda ülkede tartışma konusu oluyor.