Anasayfa /  Foto Galeri

Tatil yapacakları turizmcilerden kritik uyarı!

Turizm sektörünün temsilcileri, tatil paketi satın alırken reklamlar ve vaatlere kanılmamasını, rezervasyon öncesi oteli arayıp teyit alınması gerektiğini vurguladı.Hangi saatler arasına dikkat çekmeleri gerektiği konusunda uyardı.

Tatil yapacakları turizmcilerden kritik uyarı! - Sayfa 1

Tatil yapacakları turizmcilerden kritik uyarı!

Kovid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında geçilen kademeli normalleşmeyle birlikte otellerin tatil rezervasyonları arttı. Turizmciler, tatil paketi satın alınırken dikkatli olunmasını tavsiye etti.

Tatil yapacakları turizmcilerden kritik uyarı! - Sayfa 2

"Dikkatli olmak gerekiyor" 
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu da tatil paketi satın almak için acenteler ya da direkt otellerle iletişime geçilerek rezervasyon yaptırıldığını söyledi.

Tatil yapacakları turizmcilerden kritik uyarı! - Sayfa 3

Kopyalanan web sitelerinin aslında dikkat edince anlaşıldığını vurgulayan Kavaloğlu, "Ödemeyi yapmadan önce oteli arayıp, teyit etsinler. Otellerin iletişim bilgileriyle dolandırıcıların verdiği telefon numaraları aslında çok farklı. Dikkatli olmak gerekiyor." uyarısında bulundu.

Tatil yapacakları turizmcilerden kritik uyarı! - Sayfa 4

"TÜRSAB'ın 'dijital doğrulama sistemi'ni kullanın" 


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut ise istenmeyen durumların yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Vatandaşlar, tatil satın alacağı seyahat acentesinin TÜRSAB'a kayıtlı olup olmadığının kontrolünü yapsın.