Anasayfa /  Tarihte bugün

Tarihte bugün : 28 Kasım'da neler oldu?

Tarihte bugün : 28 Kasım günü meydana gelen olaylar, tarihe yön verenler ve Mustafa Kemal Atatürk Kronolojisi haberimizde...

Abone ol
Abone ol 28 Kasım 2017 00:00

Tarihte bugün : 28 Kasım günü meydana gelen olaylar, tarihe yön verenler ve Mustafa Kemal Atatürk Kronolojisi haberimizde...

1821 - Panama, İspanya'dan bağımsızlığını ilan etti.

Panama, Orta Amerika'da, Karayip Denizi ve Kuzey Büyük Okyanus kıyısında, Kolombiya ve Kosta Rika arasında yer alan bir ülkedir. Başkenti, ülke ile aynı adı taşıyan Panama şehridir (Panamá). 

2010 yılı verilerine göre nüfusun %65 Mestizo,%9.2 siyah melezler, %6.7 beyaz ve %12.3 yerli Amerikalılar oluşturur.

1893 - Kadınlar ilk kez bir ulusal seçimde (Yeni Zelanda genel seçimleri) oy kullandı.

Yeni Zelanda’da kadınların seçme-seçilme hakkını elde etmesi ise Kate Sheppard önderliğindeki kadınların yıllar süren çaba ve uğraşlarının sonucu elde edildi.

İlk yıllarda kadınlar diğer ülkelerde de olduğu gibi politikaya dahil edilmeyip ev işleri ve çocuk yetiştirmekten sorumlu görülmekteymiş lakin 19. yüzyıl sonlarına doğru kadınlara, özellikle zengin ve orta sınıf kadınları, üniversite eğitimi, doktorluk gibi yeni imkanların açılmaya başlamasıyla kendilerini geliştiren, toplum içinde yükselmeye başlayan kadınlar dikkatlerini yavaş yavaş yasal ve siyasal haklara çevirmişler.

Kurdukları dernekler ve vakıflar ile seçimlere katılabilmek için oy hakkı taleplerini dile getirmeye başlamışlar. Ülke boyunca düzenledikleri imza kampanyaları ile topladıkları imzaları dilekçeler halinde meclise göndermişler.

1891 yılında 9000 imza, 1892 yılında 20.000’e yakın imza ve 1893 yılında da toplam 31.872 imza toplamışlar.1893 yılında meclise gönderdikleri 13 ayrı dilekçeden en çok imzayı içeren dilekçe Kate Sheppard’ınki dahil toplam 25.519 imza içermekte, toplamda 500 sayfadan fazla ve sayfalar alt alta dizildiğinde 270 metreden fazla uzunluğa denk gelmekteymiş.

1893 yılında son dilekçe parlementoya verildikten sonra 19 Eylül 1893 tarihinde Genel Vali Lord Glasgow (David Boyle) tarafından imzalanan yeni seçim yasası ile kadınlara da seçme hakkı tanınmış ve aynı yıl Kasım ayında yapılan seçimlerde ülkedeki kadınlar ilk oylarını kullananbilmişler.

Böylece Yeni Zelanda da tüm dünyada ulusal düzeyde kadınlara seçme hakkını veren ilk ülke olmuştur.




1905 - İrlanda siyasi partisi, Sinn Féin kuruldu.

Sinn Féin (Biz Kendimiz) 20. yüzyıl İrlanda'sında siyasi hareket ve bu hareketi destekleyenlerin oluşturduğu siyasi partidir. 1905 yılında İrlandalı Arthur Griffith tarafından kurulmuştur. Adı Oldcastle'da basılan yerel bir gazete isminden gelmektedir. Parti IRA'nın siyasi kanadı olarak değerlendirilmektedir. Sinn Féin 'in en büyük özelliği İngiliz hükümetine karşı aşırı bir milliyetçi tavır göstermesine rağmen kendini sol bir parti olarak tanımlamasıdır.

Partinin İrlanda Cumhuriyeti Parlamentosunda 5, Kuzey İrlanda Parlamentosunda ise 28 sandalyesi bulunmaktadır (Kuzey İrlanda Parlamentosundaki en güçlü Cumhuriyetçi Parti). Partinin genel başkanı 1983 yılından beri Gerry Adams'dır.




1912 - Arnavutluk, Osmanlı İmparatorluğu'ndan ayrıldı.

Arnavutların kökeni olarak Pelasglar görülür. Pelasglar Avrupa'nın en eski kavimi olarak bilinir. Yunanlar da köklerini Pelasglaradayandırır. Pek çok tarihçi İlliryalılar ve Pelasg'ların Helen kavimlerinden Dorlar ile akraba olduğu ve Helen kültürünün kurucuları oldukları görüşündedir.

Arnavutlar, tarihçilerce eski İlliryalıların devamıdır. Antik İllirya bugünkü Dalmaçya sahil bölgesidir (bugünkü Hırvatistan ve Karadağ) ve pek çok Roma İmparatoru bu bölgeden çıkmıştır.

Roma İmparatorluğu'nun kurucu halklarından olan İlliryalılar V. yüzyılda Roma İmparatorluğu'nun Germen, Hun ve Slavlar tarafından saldırıya uğraması ve yıkılması sonucunda 7.-8. yüzyıllardan sonra giderek Slavların eline geçti ve bölge Orta Çağ'dan sonra Hırvatistan ve Karadağ olarak anılmaya başlandı. 20. yüzyıl'da da bu bölgede 'Güney Slavları' anlamında 'Yugoslav' devleti kuruldu.

Arnavutlar, Avrupa'nın en eski halklarından oldukları ve ayrıca millî kimliğini (aidiyetini) dinsel farka dayandırmayan tek Balkan milleti oldukları konusunu özellikle vurgularlar.

Arnavut dili (Arn. Shqip, Shqipja, gjuha shqipe, gjuha shqiptare) Hint-Avrupa dil ailesinin özgün bir koludur. Arnavutçada, uzun süre komşu olmaktan ve 1000 yıllık Bizansidaresinden dolayı Yunanca ve Sırpça, 437 yıllık Osmanlı idaresinden dolayı da Türkçe ve Arapça kelimeler mevcuttur. Latin ve Germen dilleriyle de, bilhassa İtalyanca, Fransızca ve Almanca ile benzer yanları çoktur. Yine de Arnavutça kelime haznesi olarak saf bir dildir.

Eski Yunanca ve Etrüskçe'nin de İlirya dili ve Arnavutça ile dolaysız akraba olduğu yönünde linguistik hipotezler mevcuttur.




1918 - Kâzım Karabekir Paşa'nın Kars'tan İstanbul'a gelişi.




1920 - Mehmet Âkif Ersoy ve Eşref Edip "Sebilü'r-Reşad" dergisini, Kastamonu'da çıkarmaya başladılar.




1922 - Bursa'nın İznik ilçesinin, Yunan işgalinden kurtuluşu.




1925 - Kabul edilen Şapka Kanunu yürürlüğe girdi. Artık, başta memurlar olmak üzere “herkes şapka takacak."




1934 - Hâkimiyet-i Milliye gazetesi, Ulus adıyla çıkmaya başladı.

Hakimiyet-i Milliye  Kurtuluş Savaşı sırasında başkanlığını Mustafa Kemal Paşa’nın yaptığı Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Heyet-i Temsiliyesi’nin yayın organı olarak 10 Ocak 1920’de Ankara’da yayın hayatına başlayan Türkçe gazetedir.

Sivas Kongresi’nden sonra milli mücadele hareketinin yayın organı olarak Heyet-i Temsiliye’nin gözetiminde Sivas’ta çıkarılan İrade-i Milliye’nin devamıdır. Başlangıçta haftada iki gün yayınlanan gazete, 6 Şubat 1921’den itibaren günlük gazete olarak yayına devam etmiştir. Milli Mücadele dönemi gazetelerinin önderi ve başlıca haber kaynağıdır Gazetede Mustafa Kemal Paşa da köşe yazarlığı yapmıştır.

Kurtuluş Savaşı'nın galibiyetle sonuçlanması ve Cumhuriyetin ilanından sonra da Cumhuriyet Halk Fırkası'nın yarı-resmi yayın organı olarak hayatını sürdüren Hakimiyet-i Milliye; 1934 yılında Ulus adını almıştır.




1936 - Japonya, İtalya'nın Habeşistan'ı ilhakını tanıdı.

Daha çok Habeşistan (Köleler Ülkesi) ismiyle bilinen Etiyopya, tarihte bilinen en eski medeniyetlerdendir. Kuruluşunu MÖ 13. yüzyıla kadar götürebileceğimiz Etiyopya devleti, 1936-1941 arasındaki Mussolini İtalya'sının istila ve işgal hareketini saymazsak, tarihi boyunca bağımsızlığını koruyabilmiş ve Afrika Kıtası'nın bazı Avrupa devletlerince sömürge yapılamamış tek ülkesidir. 1960-1990 yılları arası ülkedeki Eritre sorunu nedeniyle çatışmalı ve gerginliklerle geçirilmiştir.

Etiyopya, Avrupalı sömürge güçlerini yenen ve bağımsız bir ülke olarak egemenliğini koruyabilen iki Afrika ülkesinden biridir (diğeri Liberya). 1945 yılında Birleşmiş Milletler'e üye olarak ilk bağımsız Afrika ülkesi olmuştur. Ülkenin Kızıldeniz boyunca uzanan sahil bölgesinin, 1993'te yapılan bir halk oylaması sonucunda Eritre adıyla bağımsızlığını ilan etmesi, Etiyopya'nın Kızıldeniz ile olan bağlantısının kesilmesine ve ülkenin bir kara devletine dönüşmesine neden olmuştur.




1938 - Atatürk'ün, 5 Eylül'de yazdırdığı vasiyetnamesi açıldı. Atatürk, vasiyetinde; parasının nemasından yakınlarına, manevi evlatlarına aylık, İnönü'nün çocuklarına yüksek öğrenim ödeneği bağlanması koşuluyla parasını ve Çankaya'daki mülkünü CHP'ye bıraktı. Nemadan kalacak miktarın her yıl Türk Dil ve Tarih kurumlarınca paylaşılmasını istedi.




1940 - II. Dünya Savaşı ortamında 500 kilogramdan fazla tahıl stoklarına, Ticaret Bakanlığınca el konulması kararlaştırıldı.




1951 - Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kabul edildi. Kanun, 1 Ocak 1952'de yürürlüğe girdi.




1958 - Türkiye-Fransa ve Türkiye-Belçika arasında mali yardım anlaşmaları imzalandı.




1962 - Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'deki orta menzilli Jüpiter füzelerini sökme kararı aldı.




1964 - Süleyman Demirel, favori olan rakibi Saadettin Bilgiç'ten 1072 oy fazla alarak Adalet Partisi'ne Genel Başkan seçildi.




1967 - NATO Genel Sekreteri Manlio Brosio, Ankara'da Dış İşleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil ile görüştü ve Atina'ya geçti. Türk jetleri Kıbrıs üzerinde uyarı uçuşları yaptı.




1968 - Eski CIA istasyon şefi, ABD'nin yeni Türkiye Büyük Elçisi Robert Komer'in Türkiye'ye gelişi İstanbul Yeşilköy'de protesto edildi. Protestoculardan Deniz Gezmiş, Rahmi Aydın, Mustafa Zülkadiroğlu, Toygun Erarslan ve Mustafa Gürkan tutuklandı.




1974 - Ankara'daki Ağaç ve Metal İşleri Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri eğitim ve öğretim adı altında ucuz işçi olarak çalıştırıldıkları gerekçesiyle ölüm orucuna başladılar.




1977 - CHP lideri Bülent Ecevit, Niğde'de "Tek yol devrim" sloganıyla karşılandı. Ecevit topluluğa "Tek yol oy" sözleriyle karşılık verdi.




1977 - Yeni Zelanda'nın Auckland Uluslararası Havalimanı'nı ile Antarktika arasında gidiş-dönüş seferleri yapan McDonnell Douglas DC-10-30 uçağı; Erebus Dağı, Ross Adası, Antarktika'da yere çakıldı. Kazada 257 kişi hayatını kaybetti.




1979 - Vatikan Devlet Başkanı Papa II. Jean Paul, resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi.




1997 - Sivas'taki Madımak Oteli'nde, 2 Temmuz 1993’de 37 aydının yakılması olayıyla ilgili olarak yargılanan 99 sanıktan 33'ü ölüm cezasına çarptırıldı.




1998 - Hakkari'nin Çukurca ilçesi yakınında bir askeri helikopter, teröristlerin açtığı ateşte pilotun vurulması sonucu düştü. 16 asker öldü.




2002 - Kenya'da İsraillilerin sahibi olduğu bir otele düzenlenen intihar saldırısında 12 kişi öldü.




2002 - Mombasa Hava Limanından kalkan bir İsrail uçağına iki füze atıldı.




2010 - Haydarpaşa Garı'nın çatısında çıkan yangın sonucunda, çatısı ve 4'üncü katı büyük zarar gördü.




2015 - Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir basın açıklaması yaptığı sırada başına isabet eden bir kurşun sebebiyle yaşamını yitirdi.




TARİHTE BUGÜN ATATÜRK : ATATÜRK KRONOLOJİSİ 

1938 - Ankara Radyosu bir yıl gibi kısa sürede tamamlanarak hizmete girdi

Atatürk'ün, akşam Sabiha Gökçen'i kabulü ve söyledikleri: "Yarın bayram, değil mi Gökçen? Bu günü halkımla, halkımın içinde kutlamak isterdim. Beni Cumhuriyet Bayramı'nda halkımdan uzak tutan bu hastalığa lanet ediyorum."




1937 - 28-30 Ekim tarihleri arasında Atatürk, Ankara'da son defa Cumhuriyet Bayramı törenlerine katıldı.

Atatürk'ün, Çankaya'da Romanya Başbakanı Georges Tataresco'yu kabulü ve görüşmesi.

Başbakan İsmet İnönü, Ankara'da paraşüt kulesinin açılışını yaptı.




1936 - Atatürk'ün, Çankaya'da Yugoslavya Başbakanı Stoyadinoviç'i kabulü.




1935 - Atatürk'ün, öğleden sonra Çankaya'da Alman Büyükelçisi Frederich von Keller, Meksika Elçisi Ramon Negri ve Mısır Elçisi Mofty El-Gazaerly'nin güven mektuplarını kabulü ve Elçilerin konuşmalarına cevap söylevleri.




1934 - Atatürk'ün, Çankaya'da Romanya Dışişleri Bakanı Titulesco'yu kabulü.




1933 - Atatürk'ün, Çankaya'daki kitaplığında sohbet esnasında Afet (İnan) Hanım'a söyledikleri: "...Tarihî olayların seyri sırasında, bazen fizyolojik arızalar mühim rol oynarlar. Tabiat ya engel olur veyahut yardım eder!"




1930 - Atatürk'ün, Ankara'ya gelen Macar Başbakanı K. Bethlen'i kabulü.




1927 -  Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez nüfus sayımı yapıldı.

Resmi sonuçlara göre nüfus 13 milyon 648 bin 270 kişi olduğu kaydedildi.




1927 - First census is taken in the Turkish Republic (previous census taken during the Ottoman Empire)




1926 - Atatürk'ün, Çankaya'da, yeni Fransız Elçisi Daeschner'in güven mektubunu kabulü ve Elçi'nin söylevine cevap konuşması.




1925 - Türkiye Cumhuriyeti adına basılan ilk 5 liralık altının, Maliye Bakanı Abdülhalik (Renda) Bey tarafından Atatürk'e takdimi.

Türkiye İle Sırp-Hırvat ve Sloven devleti arasında Dostluk Antlaşması imzalandı.




1923 - Mustafa Kemal Paşa, Çankaya Köşkü'nde verdiği akşam yemeğinde, hazır bulunanlara sözü: "Yarın Cumhuriyet'i ilân edeceğiz!"

Mustafa Kemal Paşa, Çankaya Köşkü'nde verdiği bir akşam yemeğinde sofradakilere, "Yarın Cumhuriyet'i ilân ediyoruz!" diyerek yeni devletin şeklini belirledi.

Atatürk'ün, gece İsmet Paşa ile Anayasa'nın bazı maddeleri hakkında değişiklik teklifi hazırlamaları ve kanun teklifine "Türkiye Devleti'nin hükümet şekli Cumhuriyettir" kaydının konulması.

Curtis Lafrance adlı on yaşlarında Amerikalı çocuğun, Atatürk'e mektubu: "Türkiye hakkında yazılan yazıları bir araya topluyoruz. Lütfen imzalı bir resminizle ufak bir mesaj gönderir misiniz?" 

27 Kasım 1923 Atatürk'ün Curtis Lafrance mektubuna cevabı: "...Amerika'nın zeki ve çalışkan çocuklarına yegâne tavsiyem, Türkler hakkında her işittiklerine gerçek gözüyle bakmayıp görüşlerini mutlaka ilmî ve esaslı incelemelere dayandırmaya bilhassa önem vermeleridir." ]




1921 - Atatürk'ün, ordu komutanlarına, üzerinde bulunan Başkomutanlık görevinin 5 Kasım 1921'den itibaren biteceğini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne arz ettiğini bildiren genelgesi.




1919 - Atatürk'ün, Tokat'ta "İhtiyat Zabitleri Teavün Cemiyeti"ni ziyareti ve gençlerle konuşması. Mustafa Kemal gizli bir genelgeyle milli müfrezelerin kurulmasını ve eli silah tutan gençlerin askere alınmasını istedi. 

Heyet-i Temsiliye, Ali Rıza Paşa kabinesini destekleme kararı aldı.

Atatürk'ün, Tokat'tan sabah hareketle öğleden sonra Sivas'a dönüşü.

Atatürk'ün, Tokat-Sivas yolunda, otomobilde arkadaşlarına söyledikleri: "...İstanbuldakiler, rütbelerimi, nişanlarımı geri alacaklarmış! Hakları yok ya! Çünkü ben onların her birini bir harp meydanında, bir hizmet karşılığı kazanmıştım. Salonlarda, saraylarda değil! Haydi kordonumu alsınlar; o sarayındı. Fakat her ne ise... Zaten ben, o kimselerden önce davranarak istifamı verdim. Varsın alsınlar! Ancak (göğsündeki altın harp imtiyaz madalyasını göstererek) bunu vermem! Bunu benden kimse alamaz! Bunu, Anafartalar'da harp meydanında, ateşin karşısında benim göğsüme taktılar!"

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti tüzüğüne ek olarak hazırlanan yönetmeliğin Atatürk'ün imzası ve gizli kaydıyla örgüte duyurulması.  




1918 - Yeniden düzenlenen, Yıldırım Ordular Grubu, Halep'in kuzeyine çekildi.



Atatürk'ün, akşam Katma'dan Kilis'e gelerek, İngiliz tehdidine karşı gereken önlemleri alması. (Kilis'e, İngiliz kuvvetlerinin muhtemel bir taarruzuna karşı küçük bir müfreze gönderilmiştir). [Kocatürk]




1916 - Allied offensive on the Salonika Front.




1915 - Dardanelles: Monro arrives at Gallipoli, takes command of expeditionand recommends evacuation three days later.

General Monro arrives to assume command of the Mediterranean Expeditionary Force. 

Sir Charles Carmichael Monro (1860-1929) was responsible for overseeing the evacuation of the Gallipoli peninsula in October 1915, placed into effect in December 1915/January 1916.

In July 1915 Monro was in charge of the new British Third Army. Three months later he was despatched to the Gallipoli peninsula to replace Sir Ian Hamilton as regional Commander-in-Chief.  Within a matter of days Monro issued his recommendation to Lord Kitchener, the minister of war, "to evacuate" the peninsula.




1914 - Alman subaylar yönetimindeki Türk savaş gemilerinin Karadeniz'de Rus gemi ve limanlarını bombalaması.




1914 - Turkish fleet raids Russian Black Sea ports including Odessa and Sevastopol.

The German battleships, Goeben and Breslau, which entered the Bosphorus are purchased by the Ottoman government. These ships bombard Russian ports on the Black Sea (the Ottoman navy under German command shells Russian targets on Ocotober 29 1914, including Odessa and Sevastopol).




Doğumlar

1489 - Margaret Tudor, İskoçya Kraliçesi (ö. 1541)

1632 - Jean-Baptiste Lully, İtalyan asıllı Fransız besteci, kemancı ve balet (ö. 1687)

1757 - William Blake, İngiliz şair, ressam ve mistik vizyoner (ö. 1827)

1820 - Friedrich Engels, Alman politik düşünür (ö. 1895)

1829 - Anton Grigoryeviç Rubinstein, Rus bestekâr ve piyanist (ö. 1894)

1858 - William Stanley, Amerikalı fizikçi ve mucit (ö. 1916)

1881 - Stefan Zweig, Avusturyalı yazar (intihar) (ö. 1942)

1887 - Ernst Röhm, Alman subay, siyaset adamı ve SA'ların kurucusu ve kumandanı (ö. 1934)

1898 - İhap Hulusi Görey, Türk grafik tasarımcısı ve illüstratör (ö. 1986)

1907 - Alberto Moravia, İtalyan romancı (ö. 1990)

1908 - Claude Levi-Strauss, Fransız antropolog (ö. 2009)

1923 - Gloria Grahame, Amerikalı aktris (ö. 1981)

1938 - Lale Belkıs, Türk ses sanatçısı ve oyuncu

1948 - Mine Mutlu, Türk oyuncu ve ses sanatçısı (ö. 1990)

1949 - Victor Ostrovsky, Kanadalı yazar

1950 - Ed Harris, Amerikalı oyuncu

1950 - Russell A. Hulse, Amerikalı fizikçi ve Nobel Fizik Ödülü sahibi

1954 - Necip Hablemitoğlu, Türk tarihçi ve yazar (ö. 2002)

1955 - Adem Jashari, Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) kurucusu (ö. 1998)

1959 - Judd Nelson, Amerikalı oyuncu

1959 - Nancy Charest, Kanadalı siyasetçi (ö. 2014)

1962 - Jon Stewart, Amerikalı televizyoncu

1966 - Erdinç Erişmiş, Türk müzisyen, besteci ve yorumcu

1967 - Anna Nicole Smith, Amerikalı oyuncu (ö. 2007)

1977 - Doğa Bekleriz, Türk manken, oyuncu ve sunucu

1979 - Hakan Hatipoğlu, Türk sutopu sporcusu, dizi oyuncusu ve sunucu

1982 - Pero Pejić, Hırvat futbolcu

1984 - Mary Elizabeth Winstead, Amerikalı oyuncu

1984 - Andrew Bogut, Avustralyalı basketbolcu

1990 - Edis Görgülü, Türk şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu

1992 - Adam Hicks, Amerikalı oyuncu

Ölümler

1680 - Gian Lorenzo Bernini, İtalyan Barok tarzında çalışan heykeltıraş (d. 1598)

1820 - Mütercim Âsım, Osmanlı yazar, mütercim ve ilim adamı (d. 1755)

1859 - Washington Irving, Amerikalı yazar (d. 1783)

1861 - Manuel Antônio de Almeida, Brezilyalı yazar (d. 1831)

1870 - Frédéric Bazille, Fransız izlenimci ressam (d. 1841)

1894 - Charles Thomas Newton, İngiliz arkeolog (d. 1816)

1938 - William McDougall, İngiliz psikolog (d. 1871)

1939 - James Naismith, Kanadalı basketbol sporunun yaratıcısı, Amerikan Futbolu ve Kask'ın mucidi (d. 1861)

1954 - Enrico Fermi, İtalyan fizikçi (d. 1901)

1968 - Enid Blyton, İngiliz yazar (d. 1897)

1988 - Nuri Boytorun, Türk güreşçi (d. 1908)

1995 - Aziz Çalışlar, Türk çevirmen, araştırmacı, denemeci ve tiyatro yazarı (d. 1942)

1995 - Rakım Çalapala, Türk gazeteci ve yazar (d. 1906)

2001 - Grigori Çukhray, Sovyet yönetmen ve senaryo yazarı (d. 1921)

2002 - Bülent Tanör, Türk akademisyen ve yazar (d. 1940)

2002 - Melih Cevdet Anday, Türk şair, tiyatro oyunu, roman, deneme ve makale yazarı (d. 1915)

2005 - Hatice Alptekin, Türk yazar (Ters Akıyordu Volga adlı kitabıyla beğeni kazanan) (d. 1923)

2010 - Leslie Nielsen, Kanadalı oyuncu ve komedyen (d. 1926)

2010 - Samuel T. Cohen, Amerikalı fizikçi ve nötron bombasını icat eden (d. 1921)

2014 - Kirsten Lundsgaardvig, Danimarkalı ressam (d. 1942)

2015 - Tahir Elçi, Kürt asıllı Türk hukukçu, aktivist ve Diyarbakır Baro Başkanı (d. 1966)


Etiketler 28 Kasım
Yorumlar