Anasayfa /  Politika

Tanju Özcan CHP Genel Merkezi Önünde Koltuk Fırlattı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Merkezi civarında bulunan partinin önündeki otobüsün üzerinden kalabalığa hitap etti. Konuşmasında Tanju Özcan, "Şimdi in o koltuktan, al bu koltuğu git evinde otur" şeklinde bir ifade kullandı.

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2023 13:29

Tanju Özcan, Bolu'dan başlattığı 'Değişim ve Adalet' yürüyüşünün onuncu gününde Ankara'daki CHP Genel Merkezi önüne ulaştı. Vatandaşlar da burada Özcan'a destek verdi. Genel merkez önünde toplanan kalabalık, 'Kılıçdaroğlu İstifa' sloganlarıyla seslerini yükseltti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Merkezi önüne koltuk fıtlarak, "Koltuk meraklısı Bay Kemal'i göndermenin zamanı geldi. Sen madem bu kadar çok koltuk seviyorsun. Bak koltuk sevdalısı Kemal Kılıçdaroğlu, ben sana koltuk getirdim. Şimdi in o koltuktan al bu koltuğu git evinde otur, torunlarını sev" dedi.

CHP Genel Merkezi önüne yürüyerek gelen Özcan miting otobüsünün üzerinden kendine destek vermek için gelen vatandaşlara seslendi. Özcan, Sadece ben 'Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli' diyordum ama şunu gördük; 200 kilometre yol yürüdüm, 1 milyon 350 bin adım attım ve her attığım adımda klakson sesleri ile bizleri durduran insanlar dedi ki, 'Yeter artık değişim vakti geldi.' Ben biliyorsunuz Köroğlu diyarının çocuğuyum, Bolu çocuğuyum. Bundan birkaç yüzyıl önce Köroğlu Bolu Beyi'ne şöyle seslenmişti; 'Benden selam olsun Bolu Beyi'ne, çıkıp şu dağlara yaslanmalıdır, at kişnemesinden kalkan sesinden, dağlar seda verip seslenmelidir' diyerek Bolu Beyi'ne, 'Bolu'ya geliyorum' demişti. Şu kardeşiniz de 10 gün önce Bolu'dan benzer cümlelerle 'Ayrılma Bay Kemal genel merkezin önüne geliyorum' dedi ama nasıl o gün Bolu Beyi kaçtıysa bugün de Bay Kemal sizleri duymamak için kaçtı" dedi.

"YANLIŞ SEÇİM STRATEJİSİ KURDUN."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanlış insanlarla yola çıktığını söyleyen Özcan, "Sonra yanlış bir seçim stratejisi kurdun. Sonra da etnik Kürt milliyetçiliği yapan HDP'nin kuyruğuna takıldın. Yazıklar olsun. Toplum senden ekonomik konulara çözüm önerilerini duymak istiyordu. Toplum senden eğitim konusunda bir şeyler duymak istiyordu. Toplum senden milli savunma konusunda bir şeyler söylemeni bekliyordu. Ama sen 'HDP'yi küstürürüm diye terörle mücadele etmeye devam edeceğim' bile diyemedin, yazıklar olsun. İnsanlar sana inanmadı. 7 Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak bir sistem kuruyorsun. Ya arkadaş insanlar şunu söyledi; 'Nasıl yöneteceksiniz bu ülkeyi. Her seferinde yediniz bir araya mı gelecek' İstemeye istemeye insanları sandığa götürdüler. Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdirttiler. Sırf güvensizlikten. İllerde milletvekili adayları belirlenirken örgüte sordular mı il başkanlarına sordular mı Kimseye sormadılar" ifadelerini kullandı.

"SEN DEMOKRAT FALAN DEĞİLSİN."

Özcan, Kılıçdaroğlu'na CHP'lilerin 13 yıl boyunca şans verdiğini kaydederek, "13 yıl boyunca 11 genel seçim, yerel seçim, referandumunu kaybetti. Yeter artık, yeter. Senin yüzünden Türk milleti 21 yıllık her türlü yolsuzluğa bulaşmış karanlık, emperyal güçlerin uşağı olan bu hükümete 5 yıl daha katlanmak zorunda kalacak. Yazıklar olsun sana Kemal Kılıçdaroğlu hakkımı helal etmiyorum sana. Seçimi kaybettiğini düşünmüyor zaten. Seçimden başarıyla ayrıldığını düşünüyor. Şürekâsı da öyle her gün alkışlıyorlar. Ya kardeşim bu seçimin bir kazananını var bir kaybedeni var. Bu seçimin kaybedeni sensin. Kral çıplak söylemeyelim mi Bakın kendisi genel merkezdeki şu şatafatlı odasında oturmaya devam ediyor. Bugün yok, kaçtı çünkü. Duymak istemedi, topukladı. İstanbul'a gitti, TİP Milletvekilini ziyaret edecekmiş. 2,5 aydır aklın neredeydi 2,5 aydır tutulu. Sen demokrat filan değilsin. Sen sadece kendi muhaliflerinden korkan, kullanım süresi bitmiş artık koltuğu bırakması gereken bir genel başkansın. Beni Kadıköy'e belediye başkanı yapmadı. Beni Beşiktaş'a belediye başkanı yapmadı. Zaten ben o kupon belediyelere aday olmazdım. Ben Bolu'da yüzde 34'e karşı 63'le girdim seçime ve yüzde 53'e 45 oranında kazandım. Ey Bay Kemal, seçim böyle kazanılır. Şu seçim sadece Tayyip gitsin mi kalsın mı seçimi olsaydı emin olun yüzde 60, yemin ederim Erdoğan gitsin çıkardı. Ya sen nasıl başardın kaybetmeyi O seçimi kaybetti, gençlerimiz umudunu, muhalefet umutlarını kaybetti. O seçimi kaybetti, zam yağmuru başladı" dedi.

Yorumlar