Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yapılan atamalarda Tamer Karadağlı da yer aldı. "Çocuklar Duymasın" dizisindeki Haluk karakteri ile tanınan Karadağlı, sürpriz bir şekilde Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu. Lise yıllarında seslendirme sanatına adım atan Karadağlı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu ve ilk film deneyimini 1993 yılında yaşadı. Tamer Karadağlı'nın kişisel bilgileri de merak konusu.

Abone ol
Abone ol 11 Ağustos 2023 12:07

Tamer Karadağlı kimdir?

Tamer Karadağlı, 24 Mayıs 1967 tarihinde Ankara’da doğdu. Türk oyuncu, yönetmen, seslendirme sanatçısı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü. Azeri kökenli olan ailesi Kars'ın Sarıkamış ilçesindendir. İlkokula başlamadan ailesi ile birlikte ABD'ye yerleşen Karadağlı, Türkiye'ye dönmüş sonra tekrar ABD'ye gitmiştir.

Lise son sınıfta kesin dönüş yaptığı yıllarda ise sıklıkla Akün Sineması'na giderdi. Bir yandan da lise yıllarında onun için bir tutku olduğunu belirttiği seslendirme sanatına başlamıştır. Shakespeare'in "Kuru Gürültü" adlı oyununu hem Türkçe hem İngilizce oynamış ve böylece Bilkent Üniversitesi macerası başlamıştır.

 Tamer Karadağlı kısa özgeçmişi

TED Ankara Koleji, Çankaya Lisesi ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, 1993 yılında ilk filmine imza attı. Ferhunde Hanımlar dizisiyle tanındı.

Seslendirme alanında da başarılı olan Karadağlı, oyuncu Arzu Balkan ile evlendi ve Zeyno adında bir kızları oldu. 2007'de boşandı. Çocuklar Duymasın dizisinde rol aldı.

11 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı.

Yorumlar