Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Taksim bombacısının yanında yürüyen İsrailliler dikkat çekti!

Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısında ilginç bazı gelişmeler yaşandı. İsrail basınında, dün bomba yerleştiren teröristin bir süre iki İsrailli turistle birlikte yürümesi detayı dikkat çekti. Olay kameralara takıldı.

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2022 22:32

İki İsrailli kadın, Pazar günü İstanbul, İstiklal Caddesi’ne patlayıcı yerleştirdiği bildirilen bir teröristin yanında yürürken görüldü.

Aşdod sakinleri Atedgi ve Natali Swissa Türkiye’de tatil yaparken güvenlik kamerası onları bombacı olduğundan şüphelenilen kadının yanında yürürken yakaladı. Bildirildiğine göre iki İsrailli, İsrail’e giden bir uçağa çoktan bindiler.

Atedgi’nin kocası ve Swissa’nın erkek kardeşi Liran Atedgi, yerel haber kuruluşu Ashdodnet’e, ikisinin “en az sekiz İsrailli kadınla daha seyahate çıktığını ve son gün alışverişe gittiklerini” söyledi.

“Eşim ve ablam merkez meydanda farkında olmadan terörist şüphelinin yanına yürüdüler. Yakındaki bir mağazada birkaç dakika durduklarında onları geçti ve dışarı çıktıklarında büyük bir patlama oldu, belki 50 metre uzakta.” ifadelerini kullandı.

İSRAİLLİLER ŞÜPHE KAYNAĞI

Olay yerinden gelen görüntülerde iki İsraillinin kimliğinin tespit edilmesinin ardından, internette – özellikle Hizbullah ve İran destekçileri arasında – onları terör saldırısından sorumlu olmakla suçlayan söylentiler ortaya çıktı.

İran medya kuruluşu IRNA da iki İsraillinin fotoğrafını paylaşarak “saldırıda şüphelinin yanında yürüyen iki İsrailli kadının görüldüğünü” belirtti.

Suriye uyruklu olduğu belirtilen terör zanlısı, 45 kişiyle birlikte Türk polisi tarafından bir gecede tutuklandı.

İSRAİL’İN AÇIKLAMALARI

Bu arada Pazartesi günü Dışişleri Bakanlığı, saldırıda hiçbir İsraillinin yaralanmadığını bildirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, “Saatlerce süren yoğun faaliyetin ardından güvenliklerinden endişe duyduğumuz tüm İsraillilerle temasa geçebildik, olayda İsraillilerin bir can kaybı olmadı” dedi.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi (NCS), Türkiye için orta tehdit seviyesi olarak kabul edilen 3. seviye seyahat uyarısı yayınladı.

Kaynak: https://osintturk.com/2022/11/14/taksim-bombacisinin/

Etiketler taksim bombacısı
Yorumlar