Anasayfa /  Dünya

Tacikistan'da çığ düştü, 3 kişi yaşamını yitirdi

Tacikistan'da dağlık bölgede bulunan karayolunda, kar temizleme çalışmaları yapıldığı sırada çığ düştü. Çığın altında kalan teknik ekipten 4 kişi kurtarıldı, 3 kişi de yaşamını yitirdi

Abone ol
Abone ol 20 Şubat 2017 20:07

Duşanbe-Hocant otoyolunu işleten IRS şirketinden yapılan açıklamada,  hafta sonu başkenti Duşanbe ile ülkenin kuzeyindeki Hocant şehirlerinin bağlayan  otoyolunun dağlık bölgeden geçen 72. kilometresinde kar temizleme çalışmalarını  yürüten teknik ekibin kar temizleme araçlarıyla birlikte çığ altında kaldığı  belirtildi.​

Açıklamada, arama-kurtarma çalışmaları sonucunda 4 kişinin  kurtarıldığı, çığ altında kalan 3 kişinin ise cesetlerine ulaşıldığı kaydedildi.

Tacikistan Acil Durumlar Komitesi de yaptığı açıklamada, son 3 günde  ülke genelinde 80'den fazla çığ düşmesinin meydana geldiği ifade edildi.

Çığ düşmeleri sonucu 75 adet binek aracın tehlikeli bölgelerde mahsur  kaldığı, çığ düşen bölgelerdeki 78 vatandaşın ise güvenli bölgelere tahliye  edildiği bildirildi.

Ülkenin Dağlık Bedahşan Özerk ve Hisar bölgesinde bulunan karayolları  ile Duşanbe-Hocand, Duşanbe-Horog, Duşanbe-Cirgatal ve Horog-Murgab otoyollarında  halen çığ düşme tehlikesinin bulunduğu vurgulanan açıklamada, bu otoyollarının  bazılarının trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Tacikistan'da ay başında da ülkenin dağlık bölgelerinde meydana gelen  çok sayıda çığ olayında 10'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

milliyet


Yorumlar