Anasayfa /  Spor

Süper Kupa finali ne zaman? Saat kaçta?

Galatasaray-Fenerbahçe derbisine önceki bir heyecanla yaklaşan futbolseverler, Süper Kupa finalinin ne zaman oynanacağını merak ediyor. 2022-2023 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe'nin mücadele edeceği bu önemli final öncesinde tarih, saat ve yayın kanalı büyük bir ilgiyle bekleniyor. Peki, Süper Kupa finali ne zaman gerçekleşecek, saat kaçta başlayacak ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar.

Abone ol
Abone ol 28 Aralık 2023 11:00

Galatasaray-Fenerbahçe derbisine önceki bir heyecanla yaklaşan futbolseverler, Süper Kupa finalinin ne zaman oynanacağını merak ediyor.

2022-2023 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe'nin mücadele edeceği bu önemli final öncesinde tarih, saat ve yayın kanalı büyük bir ilgiyle bekleniyor.

Peki, Süper Kupa finali ne zaman gerçekleşecek, saat kaçta başlayacak ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar.

SÜPER KUPA FİNALİ: TARİH, SAAT VE YAYIN KANALI

29 Aralık 2023 Cuma akşamı, saat 20.45'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda gerçekleşecek olan Süper Kupa finali, futbolseverler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor.

Bu önemli mücadele, canlı olarak ATV kanalından yayınlanacak. İki büyük Türk futbol kulübü olan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği final, Türkiye'nin yanı sıra birçok futbolsever tarafından dünya genelinde de ilgiyle takip edilecek.

TAKIMLARIN SON DURUMU

Fenerbahçe cephesinde, Rodrigo Becao ve Miha Zajc'in tedavileri devam ederken, Serdar Aziz'in gribal enfeksiyon geçirdiği ancak maça yetişme ihtimali olduğu belirtiliyor. Galatasaray'da ise Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılılar, maç öncesinde hazırlıklarını tamamlayarak Riyad'a hareket edecek.

SÜPER KUPA FİNALİNİN GEÇMİŞİ

Bu yıl 50. kez düzenlenecek olan Süper Kupa finalinde Galatasaray ve Fenerbahçe, tarihlerinde 7. kez karşı karşıya gelecekler. 2006 yılından bu yana Süper Kupa adıyla oynanan organizasyonda, Galatasaray 6 şampiyonluk yaşarken, Fenerbahçe ise kupayı 3 kez müzesine götürdü.

 

 

 

 

 

Yorumlar