Anasayfa /  Güncel

’Suçlar üzerinize kalacak’ diyerek dolandırdı

Eskişehir’de telefon dolandırıcıları, aradıkları yaşlı bir vatandaşı ’Diyarbakır’da işlenen suçlar sizin üzerinize kalacak’ diyerek dolandırdı.

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 16:50

Eskişehir’de telefon dolandırıcıları, aradıkları yaşlı bir vatandaşı ’Diyarbakır’da işlenen suçlar sizin üzerinize kalacak’ diyerek dolandırdı.

Eskişehir’de yaşayan C.K., (62) isimli vatandaş, cep telefonundan arayarak kendisini polis ve savcı olarak tanıtan şahsa inandı. Telefondaki dolandırıcı, Diyarbakır mahkemesince hakkında yakalama kararı çıktığını, kendisine ait kimliklerin başkaları tarafından kullanıldığını, kimlik bilgilerinin hırsızlık ve terör olaylarında kullanıldığını, kimliğinin kuyumcu soygununda bulunduğunu, eşinin hayatının tehlikede olduğunu, polisin evde arama yaptığında bulmaması için parasını ve bileziklerinden parmak izi alınacağından gelen polise para ve altınları vermesi gerektiğini söyleyerek yaşlı vatandaşı kandırdı. Dolandırıcı, söylenenlerin yapılmaması durumunda Diyarbakır’da meydana gelen suçların C.K.’nın üzerine kalacağını söyleyerek tehditte bulundu. Bunun üzerine C.K., şahsın yönlendirmesi ile bankadan çektiği 22 bin lira para ile evde bulunan bin 450 lira ve 59 gram 3 adet bileziği gelen polis olduğunu söyleyen Hakan isimli şahsa verdi. Daha sonradan dolandırıldığını öğrenen yaşlı vatandaş, polis ekiplerine giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorumlar