Anasayfa /  Foto Galeri

Steam’in sahibi Valve özel fiyat vererek dolar kurunu sabitledi

Merkez Bankası'nın eylül ayından itibaren faiz indirimine gitmesi ve yüzde 19 olan faiz oranlarını düşürmeye başlamasından sonra dolar ve euroda yukarıya doğru hareket başladı. Dolar eylül ayından beri yükselişini sürdürerek son olarak 18 liraya kadar yükseldi, euro ise 20 lirayı aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı ekonomik tedbirler ile birlikte dolar ve eurodaki düşüş de hızlandı. Bir firma ise dolar kurundaki oynaklık nedeniyle fiyatı sabitledi ve 1 doları 5 lira oldu.

Steam’in sahibi Valve özel fiyat vererek dolar kurunu sabitledi - Sayfa 1

Üreticilerin ve ihracatçıların en büyük sorunu oynak dolar karşısında sabit bir fiyat verememeleri. İşte bununla ilgili bir firma mağduriyetin önüne geçmek için çok önemli bir karar aldı ve dolar kurunu sabitledi.

Steam’in sahibi Valve özel fiyat vererek dolar kurunu sabitledi - Sayfa 2

Konuyla ilgili teknolojiokulu adlı web sitesindeki haber şöyle:

Şu sıralar hemen her sektörde zamlar aldı başını gidiyor. Fakat TL’ye hala değer verip, bölgesel fiyatlamada dolara ezdirmeyen markalar da mevcut. İşte detaylar.

Steam’in sahibi Valve özel fiyat vererek dolar kurunu sabitledi - Sayfa 3

Söz konusu teknoloji olduğunda fiyatların direkt olarak kurlara bağlı olduğunu söyleyebiliriz.

Steam’in sahibi Valve özel fiyat vererek dolar kurunu sabitledi - Sayfa 4

Evinize alacağınız basit bir bluetooth hoparlörden tutun da PC’nizde oynayacağınız en basit oyuna kadar hepsinin fiyat döviz kurları üzerinden hesaplanıyor.