Anasayfa /  Foto Galeri

Sosyal medya hesaplarını korumanın 6 yolu! 62,5 Milyon Sosyal Medya Kullanıcısı Tehdit Altında

Türkiye’de internet kullanımına yönelik yapılan bir araştırma, nüfusun %83’ünün internet kullanıcısı olduğunu, %73’ünün ise sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullandığını gösteriyor. Aktif bir sosyal medya hesabına sahip dijital yaşam, heyecan verici deneyimler sunsa da elde edilen veriler, 62,5 milyon sosyal medya kullanıcısının mevcut risklerle karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor. İşte Sosyal medya hesaplarını korumanın 6 yolu

Sosyal medya hesaplarını korumanın 6 yolu! 62,5 Milyon Sosyal Medya Kullanıcısı Tehdit Altında - Sayfa 1

SOSYAL MEDYA ÇAĞINDA DİJİTAL KİMLİK OLUŞTURMA VE KORUMANIN 6 YOLU

SOSYAL MEDYA HESAPLARINI KORUMANIN 6 YOLU

 Dijitalleşmenin giderek yayıldığı ve herkesin birbiriyle kolayca bağlantı kurabildiği sosyal medya ortamında, kullanıcılar dijital varlıklarını yansıtan güçlü çevrimiçi hesaplar oluşturmaya odaklanıyor. Türkiye’de internet kullanımına yönelik yapılan bir araştırma, nüfusun %83’ünün internet kullanıcısı olduğunu, %73’ünün ise sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullandığını gösteriyor. Aktif bir sosyal medya hesabına sahip dijital yaşam, heyecan verici deneyimler sunsa da elde edilen veriler, 62,5 milyon sosyal medya kullanıcısının mevcut risklerle karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor. 

Sosyal medya hesaplarını korumanın 6 yolu! 62,5 Milyon Sosyal Medya Kullanıcısı Tehdit Altında - Sayfa 2

Kullanıcıların sosyal medyadaki birçok tehlikeden habersiz olarak güvenlik ve gizliliklerine zarar verecek hatalar yaptığını belirten Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, sosyal medya kullanıcılarının dijital kimliklerini korumasının 6 yolunu paylaşıyor.

Sosyal medya hesaplarını korumanın 6 yolu! 62,5 Milyon Sosyal Medya Kullanıcısı Tehdit Altında - Sayfa 3

Dijitalleşmenin yayılmasıyla birlikte artan sosyal medya kullanımı, günümüzün önemli iletişim araçlarından biri haline geldi. Bu platformlar, kullanıcıların dijital kimlik oluşturmalarına ve sosyal iletişimlerini sürdürmelerine imkan sağlarken, bazı tehditleri de beraberinde getiriyor.

Sosyal medya hesaplarını korumanın 6 yolu! 62,5 Milyon Sosyal Medya Kullanıcısı Tehdit Altında - Sayfa 4

Türkiye’de internet kullanımına yönelik yapılan bir araştırma, nüfusun %83’ünün internet kullanıcısı olduğunu, %73’ünün ise sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullandığını gösteriyor. Yine aynı araştırmadan elde edilen sonuçlara göre 14 ila 64 yaş arası internet kullanıcıları günde ortalama 7 saat 24 dakika internette vakit geçiriyor. Dünya genelinde ise bu durum ortalama 6 saat 37 dakika olarak kaydediliyor. Sonuçlar, Türkiye’de sosyal medya kullanımının dünyaya kıyasla ne kadar yaygın olduğunu ortaya koyuyor.