Anasayfa /  Sağlık

Son yılların trend estetik tekniği: Yüzde yaşlanma belirtilerine karşı iplerle yüz askılama nedir?

Modern estetik uygulamalara bir yenilik daha eklendi. Son dönemde öne çıkanlardan silikon iplerle yüz askılama tekniği. Son dönemde ülkemizde de sıklıkla uygulanmaya başlanan bu güncel estetik tekniğini Op.Dr. İlker Manavbaşı anlatıyor. Son dönemde öne çıkanlardan silikon iplerle yüz askılama tekniği nedir, nasıl yapılır? Tüm ayrıntılar haberimizde.

Abone ol
Abone ol 12 Ekim 2023 14:51

YÜZDE YAŞLANMA BELİRTİLERİNİN İP ASKI İLE GİDERİLMESİ MÜMKÜN

Gün geçmiyor ki, modern estetik uygulamalara bir yenilik daha eklenmesin. Bu uygulamalar arasında son dönemde öne çıkanlardan biri de silikon iplerle yüz askılama tekniği. Son dönemde ülkemizde de sıklıkla uygulanmaya başlanan bu güncel estetik tekniğini Op.Dr. İlker Manavbaşı anlatıyor.

Silikon iplerle yüz askılama, cildin sıkılaşmasını ve gençleşmesini sağlamak için kullanılan bir kozmetik prosedür. Bu yöntemde, cilt altına ince silikon ipler yerleştiriliyor. Bu da cildin yukarı doğru çekilmesini ve sıkılaşmasını sağlıyor. Bu amaçla kullanılan ipler, cerrahi silikon ve erimeyen cerrahi iplerin karışımdan oluşuyor. Op.Dr. İlker Manavbaşı, iplerin üzerindeki küçük tırtıklar veya konilerin cilt altında tutunarak gerildiğinde cildi kaldırıcı bir etki oluşturduklarını belirtiyor. “Bu sayede, sarkmış cildin yükseltilmesi ve yeniden konumlandırılması sağlanarak daha genç ve sıkı bir görünüm elde ediliyor”. 

SON YILLARIN TREND TEKNİĞİ: İPLERLE YÜZ ASKILAMA

Uygulama, yüzde kullanılan bölgeye göre, kaş kaldırma kaşa şekil verme, yanak dolgunlaşması, ağız kenarında biriken cildin yok edilmesi ve boyunda biriken cildin ortadan kaldırılması ve çene hattı oluşturulmasi amaçları için kullanilabilir. Silikon ipler, cilt altında yerleştirildikleri bölgede sürekli kalıyorlar. Bir komplikasyon gelişmediği taktirde çıkarılmaları gerekmez. İlerleyen yaslarda bir yüz germe ameliyatı planlansa bile iplerin varlığı sorun teşkil etmiyor. 

Op.Dr. İlker Manavbaşı, “Silikon iplerle yüz askılama genellikle lokal anestezi altında uygulanıyor. İşlem yaklaşık 1- 1,5 saat sürüyor. İşlem sonrası hastanın yüzünde hafif bir şişlik, morluk veya kızarıklık görülebiliyor. Ancak bunlar genellikle kısa süre içinde geçiyor. Eğer yüze doku kaybına bağlı zayıflık, göz kapaklarında sarkma ve gevşeme mevcut ise ip askılama, yağ enjeksiyonu ve göz kapaklarına yönelik cerrahi işlemler ile beraber yapılabiliyor. Bu durumlarda genel anestezi hastaya daha uygun bir seçenek olarak sunuluyor” diyor.

Uygulama sonrasında iyileşme, yüzde yapılan işlemlerin genişliğine bağlı olarak 1 ile 3 hafta arasında değişiyor. İşlem sonucu, kullanılan ip sayısı ve kişinin kolajen yapısına bağlı olarak 3-5 yıl korunuyor. Bu süre zarfında yüzün belli bölgelerinde gevşemeler görülebilir. Bu durumda hastanın isteğine bağlı olarak yeniden bir kalıcı ya da geçici ip uygulaması ile takviye yapmak mümkün oluyor.

Yorumlar