Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

Son dakika! Ege'de Yunan savaş uçağı düştü

Yunan basınında yer alan son dakika haberine göre Ege'de Midilli adası yakınlarında Yunan savaş uçağı düştü. Yunan jetinin Ege'de Türk uçaklarını 'püskürtme operasyonuna' katılan iki jetten biri olduğu ve dönüş yolunda düştüğü iddia edildi. TSK ise yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak herhangi bir Türk jetinin bölgede bulunmadığını duyurdu

Abone ol
Abone ol 12 Nisan 2018 14:24

Yunan basınında yer alan son dakika haberine göre Ege'de Midilli adası yakınlarında Yunan savaş uçağı düştü. Yunan jetinin Ege'de Türk uçaklarını 'püskürtme operasyonuna' katılan iki jetten biri olduğu ve dönüş yolunda düştüğü iddia edildi. TSK ise yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak herhangi bir Türk jetinin bölgede bulunmadığını duyurdu.

Yunan Hava kuvvetleri’ne ait Mirage 2000-5 tipi bir savaş uçağı, Ege’de Skiros adası yakınlarında denize düştü. Uçağın ve pilotunun bulunması için geniş çaplı arama başlatıldı. Yunan basını, uçak ile saat 12:15'te Skyros adasının kuzeydoğusunda temasın kesildiğini yazdı.

Yunanistan'ın Proto Thema gazetesi, savaş jetinin Türk uçaklarını engellemek için Ege'de görev yapan filoda bulunduğunu iddia etti.

İT DALAŞI İDDİASI



Yunan devlet televizyonu ERT, kazanın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçaklarla it dalaşından sonra meydana geldiği iddiasını duyurdu. Buna göre, Mirage tipi iki uçak Kuzey Ege’de TSK’ye ait uçaklarla gerçekleştirdikleri it dalaşından sonra Skiros Adası’ndaki piste dönüşe geçti ancak grup kaptanı olan pilotlardan birisiyle irtibat 12.15 sularında kayboldu. Gruptaki ikinci pilot, uçağın denize düştüğünü irtibat kulesine aktardı.

TSK: BÖLGEDE TÜRK JETİ YOKTU



Türk Silahlı Kuvvetleri, uçağın düştüğü sırada herhangi bir Türk jetinin bölgede bulunmadığını duyurdu.




Yorumlar