Anasayfa /  Sağlık

SKT ile TETT Nedir? Aralarındaki Fark Nedir?

TETT tarihi geçmiş ürünlerinizi bayat sanıp çöpe atmayın. TETT tarihi geçmiş ürünleriniz iyi muhafaza edilmişse tüketebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu haberimizde SKT (son kullanma tarihi) ile TETT (tavsiye edilen tüketim tarihi arasındaki farkı anlatacağız.

Abone ol
Abone ol 10 Temmuz 2023 14:26

Son Kullanma Tarihi (SKT) gıda ürünlerinin son kullanma tarihi, üretici tarafından belirlenen son tarihdir. Bu tarih, ürünün tüketiciye ulaştığı andan itibaren ürünün güvenli bir şekilde tüketilebileceği son tarihi gösterir. Son kullanma tarihinden sonra ürünün tüketilmesi önerilmez ve tüketici sağlığı açısından risk taşıyabilir. Örneğin, çiğ et ürünlerinde son kullanma tarihi geçmişse, bu ürünlerin tüketilmesi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) ise gıda ürünlerinin tavsiye edilen tüketim tarihi, üretici tarafından belirtilen ürünün en iyi kalite ve tazelik durumunu garanti eden son tarihtir. TETT, son kullanma tarihinden farklı olarak, ürünün güvenli bir şekilde tüketilebileceği son tarih değildir. TETT'yi geçmiş bir ürün hala tüketilebilir olabilir, ancak ürünün kalitesi, tat ve besin değeri zamanla azalabilir. Örneğin, bir paketlenmiş meyve suyunun tavsiye edilen tüketim tarihi geçmişse, ürün hala güvenli olabilir, ancak tadı ve besin değeri azalabilir.

Özetlemek gerekirse, son kullanma tarihi, ürünün güvenli bir şekilde tüketilebileceği son tarihi gösterirken, tavsiye edilen tüketim tarihi ürünün en iyi kalite ve tazelik durumunu garanti eden son tarihi gösterir. Bu nedenle, son kullanma tarihini geçmiş bir ürün tüketilmezken, tavsiye edilen tüketim tarihini geçmiş bir ürün hala tüketilebilir, ancak kalite ve tazelik açısından daha az ideal olabilir. Her iki tarih de üretici tarafından belirlenen bilgilerdir ve gıda güvenliği ve tüketici sağlığı açısından dikkate alınmalıdır.

Etiketler skt tett
Yorumlar