Anasayfa /  Foto Galeri

Sivilce izlerini geçiren doğal ve bitkisel yöntemler nelerdir?

Birçok fiziksel, çevresel ve psikolojik neden yüz bölgesinde sivilce çıkmasına neden olur. Sivilceler zamanla iyileşse bile izleri kalabilir. Yüzdeki sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce izlerini geçiren doğal ve bitkisel yöntemler nelerdir? İşte, bitkisel 7 yöntemler yüzünüzdeki sivilcei izlerinden kurtulmanın yolları...

Sivilce izlerini geçiren doğal ve bitkisel yöntemler nelerdir? - Sayfa 1

Sivilceler nasıl,Hangi durumlarda Sivilce izi kalır?

 Sivilce izlerine neden olan etkenlerin başında doktorların yazmadığı ya da tavsiye etmediği kremleri kullanmak geliyor. Bazı krem ve losyonlar her cilt tipine uygun değildir. Bu nedenle alerjik reaksiyona neden olabilir.

Sivilce izlerini geçiren doğal ve bitkisel yöntemler nelerdir? - Sayfa 2

 Yüzünde çıkan sivilceler ile sürekli oynayan kişilerin yüzünde iz kalma riski çok yüksektir. Elden geçen mikroplar enfeksiyona yol açar. Bu da sivilce oluşumu tetikler.

Ergenlik döneminde çıkan sivilceler, diğer dönemlerde çıkan sivilcelere göre daha derindir. Özellikle yağlı bir cilde sahip olan kişilerde hem sivilceler hem de akneler derin izler bırakabilir.

Sivilce izlerini geçiren doğal ve bitkisel yöntemler nelerdir? - Sayfa 3

Güneşten gelen zararlı UV ışınları cildin nem dengesini bozar. Bu da sivilcelerin sayısını arttırır. Yaz mevsiminde ultraviyole ışınları saat 12.00 ile 13.30 arasında dik bir açıyla gelir.

Hassas bir cilde sahip olanlar bu saatte dışarı çıkmamaya ve güneşlenmemeye dikkat etmelidir.

Sivilce izlerini geçiren doğal ve bitkisel yöntemler nelerdir?

 Yüzdeki sivilce izlerini ve lekelerini geçirmenin en etkili yollarından biri domates ve salata ile hazırlanan karışımlardır. Domatesin içindeki folik asit cildin çok daha sıkı olmasını sağlar. Lekeleri geçiren folik asit cildin çok daha pürüzsüz ve canlı görünmesine yardımcı olur.

Sivilce izlerini geçiren doğal ve bitkisel yöntemler nelerdir? - Sayfa 4

Birçok kişi yüzdeki sivilce izleri nasıl geçer diye merak ediyor. Başta kekik yağı olmak üzere birçok bitki özlü yağ sivilce izlerini ve lekelerini geçirmede etkilidir.

 1- Kekik Yağı:

 Bir pamuk vasıtasıyla sivilce izlerinin olduğu yere günde iki kez kekik yağı sürülebilir.