Anasayfa /  Yaşam

Sinemalar ve tiyatrolar ne zaman açılacak?

Türkiye, bugün başlayan normalleşme sürecine odaklandı. Başta işletmelerin faaliyet durumu olmak üzere birçok soru, Kabine Toplantısı ile netlik kazandı ve alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Kabine kararları sonrası, sinemalar, konserler ve tiyatroların durumu da merak konusu oldu. Peki sinemalar ve tiyatrolar ne zaman açılacak?

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2021 13:33

Sinemalar ve tiyatrolar ne zaman açılacak? Dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası normalleşme süreci başladı. Kabine toplantısı kararlarının açıklanmasıyla birlikte pek çok konu da araştırılmaya başlandı. Merak edilne konular arasında, sinemalar ne zaman açılacak sorusu da yer alıyor. Yayımlanan önceki genelgeler kapsamında bir süredir sinemalar, tiyatrolar ve konserler kısıtlanmıştı. Kabine Toplantısı ile beraber sinemalar, tiyatrolar ve konserler için de kararların alınması bekleniyor. 

SİNEMALAR VE TİYATROLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan 31 Mayıs 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde ele alındı. Haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabı kapsamında normalleşme tedbirlerinin 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00'ten itibaren hayata geçirilmesine karar verildi.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre 14 Nisan 2021 tarihinden bu yana faaliyetlerine ara verilmiş durumda olan;

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde her bir iş kolu/faaliyet alanı için ayrı ayrı belirlenen kurallara eksiksiz uyulması,
Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, çay ocağı gibi yerlerde herhangi bir şekilde oyun (kağıt-okey, tavla dahil) oynanmaması, aynı anda aynı masada açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemesi,
kaydıyla 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren (Pazar günleri hariç) 07.00 - 21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekler. Öte yandan sinema salonları ile ilgili yeni alınan kararla, sinemaların 1 Temmuz itibariyle kapılarını açmasına karar verildi. Sinema salonlarında % 50 kapasite (bir koltuk dolu bir koltuk boş) sınırına uyulması kaydıyla 1 Temmuz'dan itibaren faaliyete geçilecek.

Öte yandan kapalı yüzme havuzları, hamamlar, saunalar ve masaj salonları, nargile salonu/kafeleri ile gazino, taverna, birahane gibi iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edilecek.

Yorumlar