Anasayfa /  Foto Galeri

Sifonu çekerken dikkat ! İşte koronavirüsün tuvaletlerde yayılma şekli! Yayılma böyle görüntülendi!

İngiltere’de bir kimya şirketi, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) tuvaletlerdeki yayılımına dikkat çekmek için, sifonun çekilmesiyle havaya yayılan virüs ve bakterileri yüksek hızda kameralar kullanarak görüntüledi.

Sifonu çekerken dikkat ! İşte koronavirüsün tuvaletlerde yayılma şekli! Yayılma böyle görüntülendi! - Sayfa 1

İngiliz kimya şirketi Harpic, sifon çekildiği anda havaya yayılan corona virüs partikülleri fotoğrafladı. Yüksek hızlı kameraların kullanıldığı çalışmada, virüslü parçacıkların bir buçuk metreye kadar ulaşabildiği görüldü. Söz konusu araştırma, Lancet dergisinde yayımlanan bir makalenin ardından geldi.

Sifonu çekerken dikkat ! İşte koronavirüsün tuvaletlerde yayılma şekli! Yayılma böyle görüntülendi! - Sayfa 2

Bilim insanları corona virüsün insan sindirim sisteminde çoğalabileceğini ortaya koydu. Bununla bilikte Covid-19 hastalarının dışkısında bulunan virüs partiküllerinin, test edilen hastaların negatif çıkmasından yaklaşık 5 hafta sonra canlı olarak bulunduğu kaydedildi.

Sifonu çekerken dikkat ! İşte koronavirüsün tuvaletlerde yayılma şekli! Yayılma böyle görüntülendi! - Sayfa 3

Araştırmacılar virüsün fekal yol ile bulaşabileceğini ortaya kondu, ancak Harpic insanların bu potansiyel bulaşma yoluna karşı önlem almadığına dikkat çekti.

Sifonu çekerken dikkat ! İşte koronavirüsün tuvaletlerde yayılma şekli! Yayılma böyle görüntülendi! - Sayfa 4

Şirket tarafından yaklaşık 2 bin kişiliyle yapılan ankette İngiltere'deki yetişkinlerin yüzde 55'inin tuvaleti sifonu çekerken kapağı kapatmadığını ortaya koydu. Ancak katılımcıların yüzde 72’si corona virüs pandemisi kişisel hijyenine her zamandan daha fazla dikkat ettiğini söyledi.