Anasayfa /  Sağlık

Şifa deposu istiridye mantarının faydaları nelerdir? İstiridye mantarı kırmızı etin yerini tutar mı?

Taşıdığı yüksek besin değeri bakımından en faydalı mantar olarak nitelendirilen İstiridye mantarı hangi hastalıklara iyi gelir? İstiridye mantarı zehirlenmeye yol açar mı? İstiridye mantarı lezzet açısından nasıldır? İşte İstiridye mantarının sağlığımıza faydaları...

Abone ol
Abone ol 13 Şubat 2019 19:32

Son zamanlarda tüketimi yaygınlaşan istiridye mantarı lezzet olarak kırmızı ete rakip oldu. Tat olarak oldukça benzeşen bu mantar, üstelik ete oranla çok daha fazla ekonomik olmasıyla öne çıkıyor.. Doğada kavak ağaçlarında yetiştirilen mantarı sadece lezzetiyle değil değil, faydalarıyla da cazip bir besin kaynağı.

GRİBAL ENFEKSİYONLARA KARŞI

Antibakteriyeldir, bu sayede çeşitli hastalıkları engeller. Gribal enfeksiyonlar için ilaç kullanmak istemiyorsanız düzenli olarak istiridye mantarı yiyebilirsiniz.

KOLESTROL İLACI GİBİ

İçinde bulunan levostatin sayesinde kolesterol oranı dengelenir. Hatta kolesterol ilaçlarının bazılarında istiridye mantarı kullanıldığı bilinmektedir.

SİNDİRİME YARDIMCI

Lifli bir besin kaynağıdır. Bu sayede kabızlığa çözüm olur.

KANSERLE MÜCADELEYE YARDIMCI

Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur, serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini engeller. Kanser hastalığıyla mücadele etmek için tüketilmesi tavsiye edilir.

KANSIZLIĞA İYİ GELİYOR

Demir yönünden zengin olan istiridye mantarı, anemi hastası olan kişilere önerilir.

Yüksek oranda demir içeriğine sahip istiridye mantarının ete oranla etkisinin daha yüksektir. Et tüketemediğinden dolayı yeterli düzeyde beslenemediğini düşünen kişiler daha ucuza temin edebilecekleri istiridye mantarını tüketerek gereksinim duymuş oldukları demiri alabilirler.

B VİTAMİNİ DEPOSU

Ayrıca bu mantar türü içerisinde yüksek ölçüde b vitamini yer almaktadır. B vitamini eksikliğinden kaynaklı problemleriniz varsa b vitaminini istiridye mantarından temin edebilirsiniz.


Yorumlar