Anasayfa /  Foto Galeri

SGK'dan flaş 8 bin 475 lira avans ödemesi! İşte şartları...

Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Flaş avans kararı! SGK'ya yazılı olarak başvuranlar alıyor. Asgari ücretin üç katına kadar ödeme yapılıyor. 2022'de asgari ücrete gelecek zam ile birlikte bu ödeme miktarı da artacak. Avans ücretine aralık ayında başvuranlar 8.475 lira alabiliyor. SSK ya da Bağ-Kur fark etmiyor. İşte tüm ayrıntılar...

SGK'dan flaş 8 bin 475 lira avans ödemesi! İşte şartları... - Sayfa 1

SGK harekete geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu. Avans ödemesi yapılıyor. Emeklilikte yaşı bekleyen çok sayıda kişi bu süre zarfından SGK’dan avans almalarının mümkün olup olmadığını merak ediyor. Hemen belirtelim SGK belirli hallerde avans ödemesi yapıyor. Ancak emeklilikte yaşı bekleyenlere değil. İşte SGK avans ödemesi ile ilgili detaylar...

SGK'dan flaş 8 bin 475 lira avans ödemesi! İşte şartları... - Sayfa 2

Sosyal Güvenlik Kurumu’na emeklilik talebinde bulunan ve gelir/aylığa hak kazandığı anlaşılan sigortalı ve hak sahiplerine 90 gün içinde gelir ve aylık bağlanamaması durumunda, yazılı talepte bulunmaları halinde, ilerideki alacaklarından mahsup edilmek üzere avans ödenebilmektedir.

SGK'dan flaş 8 bin 475 lira avans ödemesi! İşte şartları... - Sayfa 3

Avans miktarı her üç ay için bağlanacak;

Aylıklarda; net asgari ücretin üç katını,;

Gelirlerde ise net asgari ücretin iki katını,;

Geçmemek üzere Kurum tarafından belirlenmektedir. Avansın bağlanacak gelir ve aylık birikmiş tutarından fazla olan bölümü, müteakip gelir ve aylıklarından 1/4 oranında kesilerek mahsup edilmektedir.

SGK'dan flaş 8 bin 475 lira avans ödemesi! İşte şartları... - Sayfa 4

YENİ EMEKLİ OLACAKLAR İÇİN MAAŞ ÖDENMESİNE İLİŞKİN YOL HARİTASI 
Sigortalıya ve hak sahiplerine bağlanan gelir ve aylıklar, SGK tarafından belirlenen dönem ve tarihlerde her ay peşin olarak ödenmektedir. Ödeme günü cumartesi gününe rastlayan grubun ödemesi cuma, pazar gününe rastlayan grubun ödemesi pazartesi günkü grup ile birleştirilerek yapılmaktadır. Ödeme günlerinden herhangi birinin cumartesi veya pazar günü dışında resmi tatil gününe rastlaması halinde, ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağı, Kurumca belirlenerek ilan edilmektedir.