Anasayfa /  Güncel

SGK tarafından lisans mezunu büro memuru alımı başvuru koşulları belirlendi!

SGK tarafından gerçekleştirilen bu alım, lisans mezunu adaylara önemli bir iş fırsatı sunmaktadır. Başvuruların eksiksiz ve doğru bir şekilde yapılması, adayların bu fırsattan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayacaktır. İşte detaylar.

Abone ol
Abone ol 05 Ekim 2023 16:20

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), lisans mezunu adayları hedefleyerek büro memuru alımı yapmaya hazırlanıyor. Bu alım, KPSS tercihleri kapsamında gerçekleştirilecek ve çeşitli illerdeki SGK müdürlükleri ile SGK merkezine yeni personel kazandırmayı amaçlıyor.

 Başvuru Koşulları Nelerdir?

  • Bu ilana başvuru yapacak adaylardan istenen şartlar aşağıda sıralanmıştır:
  • Türk vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen suçlardan hüküm giymemiş olmak.
  • Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik hizmetini
  • tamamlamış olmak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel bulunmamak.

 

Ayrıca, bu pozisyon için belirtilen diğer başvuru kriterlerini de karşılamak gerekmektedir.

Nitelik Kodları ve Açıklamaları

4421: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi, Uluslararası Ekonomi lisans programlarından mezun olmak.

4429: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri veya Çalışma Ekonomisi lisans programından mezun olmak.

4431: İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, İşletme Bilgi Yönetimi lisans programlarından mezun olmak.

4449: Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi, Gayrimenkul ve Varlık Değerlendirme veya Gayrimenkul ve Varlık Değerleme lisans programlarından birinden mezun olmak.

4453: Muhasebe, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansman, Finans ve Muhasebe, Muhasebe ve Denetim, İşletme-Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Maliye veya Muhasebe Bilgi Sistemleri lisans programlarından birinden mezun olmak.

4459: Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programlarından mezun olmak.

4269: Görsel İletişim Tasarımı, Görsel İletişim, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Görsel İletişim Sanatı, Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar, Medya ve Görsel Sanatlar, Medya ve Uygulamalı Görsel Sanatlar, Görsel Sanatlar ve Medya, Görüntü Sanatları lisans programlarından birinden mezun olmak.

Başvuru Nereden Yapılmalıdır?

SGK lisans mezunu 529 büro memuru alımı başvuruları, online olarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden, ais.osym.gov.tr adresinden yapılmalıdır.

 

 

 

 

Yorumlar