Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Sessiz gecede Kanarya turladı! Fenerbahçe Dinamo Zagreb 0 - 0 maç özeti izle

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında heyecan Fenerbahçe Dinamo Zagreb maçı ile devam etti. Temsilcimiz üstün oynasa da gol bulmayı başaramadı ve taraflar sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Gruptaki diğer maçta ise Anderlecht'le konuğu Spartak Trnava 0-0 berabere kalınca Dinamo Zagreb lider olarak, Fenerbahçe ise ikinci olarak gruptan çıkmayı garantiledi.

Abone ol
Abone ol 29 Kasım 2018 22:50

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Dinamo Zagreb’i konuk etti. Ligde sıkıntılı günler geçiren sarı-lacivertliler deplasmanda 4-1 mağlup olduğu Dinamo Zagreb’le Kadıköy’de 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 8’e yükselterek gruptaki diğer maçın da golsüz berabere tamamlanmasıyla 13 puana yükselen Dinamo Zagreb’in ardından ikinci olarak bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Maçı baştan sona üstün götüren ancak rakip yarı sahada son hamlelerde, son paslarda ve son vuruşlarda yapılan hatalarla golü bulamayan Fenerbahçe etkili oyunuyla alkış aldı. Ayew’in sakatlığı nedeniyle ilk 11’de başlayan Barış Alıcı da istekli görüntüsü ve etkili oyunuyla alkış alan isimlerin başında geldi.

D Grubu’nda gecenin diğer maçında ise Anderlecht ile konuğu Spartak Trnava 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla Dinamo Zagreb lider olarak Fenerbahçe ise ikinci olarak bir üst tura çıkmayı başardı. Gruptaki son maçlarda 13 Aralık’ta Fenerbahçe, Spartak Trnava’ya konuk olacak. Dinamo Zagreb ise Anderlecht’i ağırlayacak.

Maçtan Dakikalar





3'üncü dakikada Eljif köşe vuruşunu Valbuena ile paslaşarak kullandı. Valbuena'nın ortasını rakip  takım savunması uzaklaştırdı.



9'uncu dakikada Valbuena'nın kullandığı serbest vuruş kaleci Livakovic'te kaldı. 



17'nci dakikada Valbuena'nın ara pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Benzia'nın şutu savunmadan kornete çıktı. 



29'uncu dakikada Gojak'ın ceza sahası dışı sol çaprazından vuruşunda top kaleci Harun'da kaldı. 



32'nci dakikada Isla'nın sağ kanattan ortasında ön direkte topla buluşan Frey'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak dışarı gitti. 



33'üncü dakikada Barış'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Frey'in vuruşunda top üstten çıktı.



43'üncü dakikada Valbuena'nın pasında sol çaprazda topla buluşan Hasan Ali, meşin yuvarlağı Barış'a aktardı. Kale önünde topa sahip olmak isteyen Barış'a araya giren Dinamo Zagreb savunması engel oldu. 



43'üncü dakikada sol kanattan Valbuena'nın kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Skrtel'in kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.



51'inci dakikada Valbuena'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkte topla buluşan Barış'ın kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 



71'inci dakikada Petkovic'in ceza sahası dışı sağ çaprazından vuruşunda kaleci Harun meşin yuvarlağa iki hamlede sahip oldu. 



75'inci dakikada Olmo'nun sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topla bulunan Gojak meşin yuvarlağı kafa vuruşu ile ağlara gönderdi ancak pozisyon öncesinde Isla'ya faul yaptığı gerekçesi ile gol iptal edildi.



77'nci dakikada Valbuena'nın pası ile ceza sahası içinde buluşan Barış'ın vuruşunda top üstten auta gitti.



87'nci dakikada Ademi'nin yerden p+ası ile altı pasın dışında sağ çaprazda bululan Stojanovic'in vuruşunda top üst direğe çarparak dışarı çıktı.



Karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

FENERBAHÇE – DINAMO ZAGREB

STAT: Ülker Stadı

HAKEM: Robert Schörgenhopher

SAAT: 20.55

YAYIN: beIN SPORTS HD1

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Neustadter, Skrtel , Hasan Ali, Barış, Jailson, Eljif, Benzia, Valbuena, Frey

TEKNİK DİREKTÖR: Erwin Koeman

DINAMO ZAGREB: Livakovic, Stojanovic, Dilaver, Ademi, Olmo, Gavranovic, Rrahmani, Gojak, Hajrovic, Théophile-Catherine, Orsic

TEKNİK DİREKTÖR: Nenad Bjelica

Kadıköy'de sessiz gece! Fenerbahçe Dinamo Zagreb  0 - 0 maç özeti izle

 


Yorumlar