Anasayfa /  Politika

Sendikalar Akıncı Üssü davasının takipçisi

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, “Akıncı Üssü davası çok önemlidir çünkü darbeye teşebbüs eylemi buradan yönetilmiş buradan kalkan uçaklarla stratejik konumlar bombalandı” dedi.

Abone ol
Abone ol 01 Ağustos 2017 15:13

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, “Akıncı Üssü davası çok önemlidir çünkü darbeye teşebbüs eylemi buradan yönetilmiş buradan kalkan uçaklarla stratejik konumlar bombalandı” dedi.

Darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssündeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına başlandı. Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, Akıncı Üssü davasının görüldüğü Sincan Cezaevinde açıklamalarda bulundu.

“Akıncı Üssü davası çok önemlidir”

Kır, şehit ve gazi yakınlarına destek vermek için burada olduklarını belirterek, “Çatı davası ile başlayan tüm FETÖ davaları önemlidir. Ancak Akıncı Üssü davası çok önemlidir çünkü darbeye teşebbüs eylemi buradan yönetilmiş buradan kalkan uçaklarla stratejik konumlar bombalandı. Halkımızın 249 şehit verdiği ve 2 binden fazla gazi verdiği bu eylem yine tüm dünya görüşü farklılıklarına rağmen, tıpkı Çanakkale Savaşlarında olduğu gibi yüreklerini ve imanlarını bütünleştirerek, bu hain darbe kalkışmasını püskürtmüşlerdir” şeklinde konuştu.

“Darbe kalkışmasını önlemekte gösterilen kahramanlık Çanakkale gösterilen kahramanlıktan az değildir” ifadelerine yer veren Kır, konuşmasın şu şekilde sürdürdü:

“Halkımız iman gücü ile Çanakkale Destanı’nı yazmış, 15 Temmuz’da da yine milletimiz topsuz, tanksız, tüfeksiz, mermisiz iman gücü ile kahramanlık göstererek, uçaklardan atılan toplara, helikopterlerden atılan mermilere göğsünü siper ederek, hain darbe kalkışmasını durdurmuştur. 15 Temmuz’da halkımız diriliş ve direniş destanını yazmıştır."

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi Başkanı Hasan Karaman ise darbe teşebbüsünde bulunanların en ağır cezaları alacağını kaydederek, “15 Temmuz darbe girişiminde ABD, AB ve İsrail’in tavrı çok açık bir şekilde göstermiştir ki Batı’nın ipi ile kuyuya inilmez. Yine aynı şekilde sırf Batılı ülkeler istiyor diye komşu ve kardeş İslam ülkeleriyle uzaklaşmamıza yol açacak politikalar izlenemez. Bu ülkede toplumun refahı ve güvenliği için Batı’ya olan bağımlılık süreci mutlaka sonlandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar