Anasayfa /  Güncel

Selçuk Yaşar kimdir? Selçuk Yaşar neden hayatını kaybetti?

Yaşar Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar yaşamını yitirdi. İşte Selçuk Yaşar'ın ölüm sebebi ve hayatı...

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2023 15:00

Yaşar Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar yaşamını yitirdi. İşte Selçuk Yaşar'ın ölüm sebebi ve hayatı...

 Yaşar Holding'in kurucusu Selçuk Yaşar 98 yaşında yaşamını yitirdi.

SELÇUK YAŞAR KİMDİR?
17 Ocak 1925 tarihinde Rodos’ta dünyaya gelen Selçuk Yaşar, ortaokulu İzmir Saint Joseph Lisesi’nde bitirdi. 1948 senesinde İzmir Ticari İlimler Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. İş hayatına babasının Kemeraltı Şeritçiler Çarşısı’ndaki boya mağazasında başlayan Yaşar, ardından boya sektöründe üretim yapmak amacıyla babası ve kardeşiyle beraber 1954 yılında Dyo'yu kurarak ve imalat yapmaya başladı.Ülkemizin ilk boya fabrikası Dyo'dur. 1973 senesinde temeli atılan ve 1975 yılında Ortadoğu'nun en büyük süt üretim tesisi olarak faaliyete geçen Pınar Süt ile Türkiye de ilk defa Tetra Pak kutular içinde, UHT teknolojisiyle üretilmiş uzun ömürlü sütü üretmeye başladı.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı 'nın ve Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı 'nın kurucusudur. Yaşar Üniversitesi'nin kurulmasına da etkili olmuştur. Ayrıca Yaşar, uzun seneler Danimarka'nın İzmir Fahri Baş Konsolosluğu görevini yürüttü. TÜSİAD Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği ve ESİAD Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin kurucularındandır. Karşıyaka SK Onur Kurulu Başkanı'dır.

SELÇUK YAŞAR'IN EŞİ KİM?
Selçuk Yaşar, Zuhal Yaşar ile evlidir. Çiftin Feyhan, İdil ve Mustafa Selim isminde 3 çocuğu vardır.

SELÇUK YAŞAR NEDEN ÖLDÜ?
 Bir süredir hastanede tedavi gördüğü bilinen Yaşar için pazartesi günü öğle namazına müteakip Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde düzenlenecek cenaze namazı sonrası naaşı Soğukkuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Yaşar Holding'ten gelen yazılı açıklamada, "Ülkemize büyük hizmetler vermiş, sanayici, hayırsever, duayen Iş Insanı Topluluğumuzun Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Değerli büyüğümüz Selçuk Yaşar’ın cenazesi, 13 Şubat 2023 Pazartesi günü İzmir Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nden öğle namazına müteakip kaldırılacak olup, Soğukkuyu Mezarlığı’nda aile kabristanına defnedilecektir" denildi.

Yorumlar