Anasayfa /  Politika

2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçları - Canlı izle

24 Haziran 2018 Pazar günü Türkiye sandık başında ... 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçları şimdiden merak edilmeye başlandı. www.trhaberler.com sizin için 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçları - Canlı izle hizmeti ile seçim sonuçları konusunda sürekli bilgilendirme yapacak. 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçları - Canlı izle detayları haberimizde...

Abone ol
Abone ol 18 Haziran 2018 14:21

24 Haziran 2018 Pazar günü Türkiye seçimini yapacak... Seçim sonuçları şimdiden merak edilmeye başlandı. www.trhaberler.com 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçları - Canlı izle hizmeti ile seçim sonuçlarını anında sizlerle payşacak. Seçim sonuçları ekranı seçim sonuçları hakkında hangi bilgileri içerecek? Seçime katılan partiler ve adayları Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları YSK tarafından yasak kaldırıldığı andan itibaren www.trhaberler.com da anında verilemeye başlanacaktır. Seçim sonuçları açıklanmaya başlandığı andan itibaren veriler her 1 dakika da güncellenecektir.. Seçim sonuçlarını an be an  www.trhaberler.com/secim2018 adresinden takip edebilirsiniz..

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ - ADAYLAR ( ÖZGEÇMİŞLERİ İÇİN İSMİN ÜZERİNİ TIKLAYIN)

Muharrem İnce

Merak Akşener

Recep Tayyip Erdoğan

Selahattin Demirtaş

Temel Karamollaoğlu

Doğu Perinçek

İşte Tüm partilerin il il milletvekili aday listeleri

24 Haziran 2018 tarihinde birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine katılacak siyasi partiler; Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi olacak..

YSK'nın aldığı karara göre seçime katılan tüm siyasi partiler, oy verme gününden önceki 7 nci günden itibaren oy verme gününden önceki gün saat 18.00'e kadar radyo ve televizyonda propaganda yapabilecekler.

2018 MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ TÜM ADAYLAR 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN

CHP  MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN

HDP MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN

SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN

MHP'NİN MİLLETVEİLİ ADAY LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN

VATAN PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN

HÜDA PAR'IN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçları - Canlı izle ekranı size neler sunuyor ?






Önde olan Partilere göre renklendirilmiş Türkiye haritası




İl, ilçe canlı seçim sonuçları ve oy oranları


Parti, Cumhurbaşkanı seçim sonuçları ve oy oranları


Yurt dışına göre seçim sonuçları ve oy oranları


Görsel istatistik ekranları, grafikler ve tablolarla sunum


Cumhurbaşkanı aday biyografileri


2015 Kasım seçimi bilgileri




Seçim sonuçları ne zaman yayınlanmaya başlayacak?

YSK tarafından yasak kaldırıldığı andan itibaren seçim sonuçları www.trhaberler.com da yayınlanmaya başlanacaktır. Ondan önce seçim sonuçları kapalı olarak sunulacaktır.

Ne kadar sürede bir veriler güncellenmektedir?

Seçim sonuçları açıklanmaya başladığı andan itibaren veriler 1 dakikada bir güncellenmektedir.

“Örnek Oy Pusulası Şablonları”

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde kullanılacak oy pusulalarında “EVET” veya “TERCİH” mühürlerinin basıldıkları yerlere göre ortaya çıkabilecek olası sonuçları ve oyun geçerli geçersiz sayılmasına ilişkin durumları gösteren örnek oy pusulası şablonları için tıklayınız..

“Nerede Oy Kullanacağım”

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanacağınız sandıklar bellirlendi

Yurt İçi Seçmenler

Seçmen Sorgulama uygulamasının "Nerede Oy Kullanacağım" sayfasından oy vereceğiniz sandık bilgilerine ulaşabilir, Seçmen Bilgi Kağıdınızın dökümünü alabilirsiniz.

Nasıl Oy Kullanacağım:

Oy kullanma saatleri: Tüm yurtta 08.00 – 17.00

Yurt Dışı Seçmenler

Seçmen Sorgulama uygulamasının "Yurt Dışı Seçmen Sorgulama" sayfasından oy kullanacağınız tarih aralığı ile oy vereceğiniz yer adres bilgilerini sorgulayabilirsiniz.

7-19 Haziran tarihleri arasında 60 ülke ve 123 dış temsilcilikte,

7-24 Haziran tarihleri arasında 34 gümrük kapısında oyunuzu kullanabilirsiniz.

Nasıl Oy Kullanacağım:

Oy kullanma saatleri:

Dış Temsilciliklerde: 09.00 - 21.00

Gümrük Kapılarında: 24 Saat

(24 Haziran Pazar günü saat 17.00'a kadar)

Sandık Kurulacak Temsilcilikler, Oy Verme Tarihleri ve Seçim Yapılacak Yerlerin Adresleri

Gümrük Kapıları

DİKKAT : GEÇERSİZ OY KULLANMAYIN 

Yüksek Seçim Kurulu YSK 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde kullanılacak oy pusulalarında “EVET” veya “TERCİH”mühürlerinin basıldıkları yerlere göre ortaya çıkabilecek olası sonuçları ve oyun geçerli geçersiz sayılmasına ilişkin durumları gösteren örnek oy pusulası şablonlarını SEÇSİS sistemine yükledi ve sandık kurullarına dağıttı.

Örnek -1 : İttifak unvanı bölümüne EVET veya "TERCİH" mührünün basılması halinde, bu oy ittifakın ortak oyu sayılır.

Örnek -2 : İttifak unvanı bölümüne taşacak şekilde, bir siyasi partiye ayrılan alana  EVET veya "TERCİH" mührünün basılması halinde, bu oy pusulaları geçerli kabul edilir ve bu oy ( H) partisine sayılır.

Örnek 3 : İttifak alanı içerisinde EVET veya TERCİH mührünün bir siyasi partiye ayrılan alana basılması halinde, bu oy puslaları geçerli kabul edilir ve bu oy (G) partisine sayılır.

DİĞER SEÇİM PUSULASI ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYIN

YSK Başkanı'ndan seçim açıklaması: Dünyada ilk kez uygulanıyor

"Yurt dışında ve gümrüklerde an itibarıyla oy kullanan seçmen sayımız 1 milyon 227 bin 931. Bugün ve yarın bu rakam daha da artar. Daha önce ilçelerden gelen sayıları dikkate alarak 144 bin olarak açıkladık.Ancak o zaman sandıklardaki seçmen listeleri, sayıları tam belli değildi, şimdi rakam netleşti. Bu seçimde bu şekilde taşınan seçmen sayısı 120 bin 724. Mahalledeki sandık sonuç tutanağının Türkiye geneline yansımasına kadar tüm süreci sonuçları tarayarak, YSK'ya geldiği anda eş zamanlı siyasi partilere gönderiyoruz. Dünyada ilk kez biz yapıyoruz, şeffaflık adına bunu dünyada ilk yapan belki biziz ve çok güvenli bir seçim yaptığımıza inanıyorum' dedi.


Yorumlar