Anasayfa /  Foto Galeri

Şampiyon Bold Pilot sosyal medyayı salladı! Ünlü jokey Halis Karataş hüzne boğan açıklamalar

1996 Gazi Koşusu’nu 2.26.22’lik derecesiyle kazanan ve çim pistteki bu rekoru 24 yıldır halen kırılamayan efsane Türk atı Bold Pilot ile jokeyi Halis Karataş ve merhume eşi Begüm Atman Karataş’ın hayat hikayesini anlatan Bizim İçin “Şampiyon” filminin Türkiye televizyonlarındaki ilk gösterimi hem Türkiye’de hem de Dünya’da yankılandı.

Şampiyon Bold Pilot sosyal medyayı salladı! Ünlü jokey Halis Karataş hüzne boğan açıklamalar - Sayfa 1

Spor Arena Şampiyon Bold Pilot, televizyon gösterimiyle birlikte bir kez daha hatırlandı ve sosyal medyayı salladı.

Şampiyon Bold Pilot sosyal medyayı salladı! Ünlü jokey Halis Karataş hüzne boğan açıklamalar - Sayfa 2

Bold Pilot, Twitter'da hem Türkiye hem dünyada Trend Topic olurken çok sayıda duygusal paylaşımlar yapıldı. İşte Halis Karataş ve Bold Pilot'un duygu dolu hikayesi...

Şampiyon Bold Pilot sosyal medyayı salladı! Ünlü jokey Halis Karataş hüzne boğan açıklamalar - Sayfa 3

Bold Pilot'u ilk gördüğü anı 'O zamana kadar öyle bir safkan ne gördüm, ne bindim ne de çalıştırdım' sözleriyle ifade eden Halis Karataş, hayatında önemli bir yer edinen efsaneyi anlatıyor. Henüz 19 yaşında, umut vaat eden bir jokey olan Halis Karataş, Özdemir Atman’ın sahip olduğu Atman ekürisinde işe başladı.

Şampiyon Bold Pilot sosyal medyayı salladı! Ünlü jokey Halis Karataş hüzne boğan açıklamalar - Sayfa 4

Üç sene sonra yolları genç bir tay olan Bold Pilot’la kesişti. Atman, Bold Pilot henüz iki yaşında minik bir tayken, Halis Karataş’a çalıştırması için başka bir atı önerirken, Karataş, Bold Pilot’a baktı ve “İzin verin ben bu atı çalıştırayım” diyerek Türkiye’ye bir efsane kazandırmanın ilk adımını attı. Karataş, Bold Pilot’a ‘vurulma’ anını şöyle anlatıyor: