Anasayfa /  Yerel

Sakarya'da, bir birey arsasını kepçe ile örttü

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, bir kişi sahibi olduğunu iddia ettiği arsasından geçen ve mahalle girişi olarak kullanılan asfalt yolu kepçeyle kazarak trafiği kapattı.

Abone ol
Abone ol 08 Ağustos 2023 11:53

Güldibi Mahallesi'nde yaşanan olayda, vatandaş Metin Suyer'in bin 950 metrekare tapulu arazisinin bir kısmı, Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından mahalleye giriş yolu olarak asfaltlanarak trafiğe açıldı.

Eski giriş yolunun kapatılarak yeni yolun Suyer'in arsasından geçtiğini söyleyen Suyer, yetkililerden cevap alamayınca önce eski yolu kepçeyle açtırdı, ardından da asfalt yolu kazdırarak trafiğe kapattı.

Suyer, avukatıyla görüşerek yolu kapama kararı aldığını belirterek, Karayolları'nın kamulaştırma kararı aldığını ancak uzun süredir kendilerini oyaladığını ifade etti. Ankara ve İstanbul'a başvurmalarına rağmen çözüm bulunmadığını belirten Suyer, arazisini kapatarak soruna dikkat çekmek istediğini söyledi. Eski yolların yerini bildiğini ve arsasını kapattığını dile getirdi.

Mahalle muhtarı Kazım Taşkın ise, Karayolları'nın yolları açtığını ve bu durumun mahkemeye taşındığını ancak Suyer'in kendi başına hareket ettiğini ve tehditlerde bulunduğunu belirtti.

Etiketler sakarya arsa
Yorumlar