Anasayfa /  Foto Galeri

Sahurda mutlaka bu besinleri yiyin! Tam 36 saat tok tutuyor...

Sahurda kaliteli bir beslenme programı ile tok kalmanın mümkün. Peki, ama nasıl? Ramazan’da gün boyu tok tutacak besinler neler? Acıkmamak için sahurda neler yemeliyiz? Dyt. Melisa Karataş, Ramazan ayını sağlıklı ve enerjik geçirmek isteyenler için tok tutan besinler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Sahurda mutlaka bu besinleri yiyin! Tam 36 saat tok tutuyor... - Sayfa 1

Sahurda kaliteli bir beslenme programı ile tok kalmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Melisa Karataş, “Ramazan’da ortalama 15 saat aç kalacağımızı göz önünde bulundurursak, özellikle sahurda kaliteli bir beslenme programı planlayarak tok kalmayı başarabiliriz.

Sahurda mutlaka bu besinleri yiyin! Tam 36 saat tok tutuyor... - Sayfa 2

Bunun için ilk işimiz, menümüze yumurta eklemek olmalıdır. Yumurta, 36 saat tok tutucu etkiye sahip tek besindir. Anne sütünden sonraki en kaliteli protein kaynağı olan yumurtayı sahurda tüketmemiz kaslarımızı da koruyacaktır” dedi.

Sahurda mutlaka bu besinleri yiyin! Tam 36 saat tok tutuyor... - Sayfa 3

Yumurtanın 36 saat tok tutucu etkiye sahip tek besin olduğunun altını çizen Dyt. Melisa Karataş, Ramazan ayını sağlıklı ve enerjik geçirmek isteyenler için tok tutan besinler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Sahurda mutlaka bu besinleri yiyin! Tam 36 saat tok tutuyor... - Sayfa 4

Sahurda kaliteli bir beslenme programı planlayarak tok kalmamızın mümkün olduğunu söyleyen Dyt. Melisa Karataş, “Ramazan’da ortalama 15 saat aç kalacağımızı düşündüğümüzde, özellikle sahurda kaliteli bir beslenme programı planlayarak tok kalmamız mümkün. Bunun için ilk işimiz listeye yumurta eklemek olmalıdır. Yumurta, 36 saat tok tutucu etkiye sahip tek besindir. Anne sütünden sonraki en kaliteli protein kaynağı olan yumurtayı sahur öğününde tüketmemiz kaslarımızı koruyacaktır” diye konuştu.