Anasayfa /  Sağlık

Saç dökülmesine iyi gelen yiyecekler

Saç dökülmesine iyi gelen yiyecekler

Abone ol
Abone ol 04 Mayıs 2016 13:59

Saç dökülmesi her ne kadar  kalıtsal nedenlerle meydana gelse de   yetersiz beslenme nedeniyle oluşan vitamin ve mineral eksikliklerinin de saç dökülmesine yol açtığı bilinmektedir.

yeşil yapraklı sebzeler;

Demir bakımından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler, kandaki oksijen seviyesini arttırarak organlara ve saç köklerindeki hücrelere yeterince oksijen taşınmasına neden olur.

turunçgiller;

C vitamin açısından zengin olan turunçgiller, vücudunuzdaki enfeksiyonları önlemeye yardımcı olurken ısı, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliği nedeniyle yıpranan saçların sağlığını da korur.

Kuruyemişler;

Ceviz, fındık, badem gibi yemişler saçlara doğal parlaklık verirken yerfıstığı saç dökülmesine neden olan tiroid bezi sorunlarını engelleyen iyot bakımından zengindir.

yoğurt;

Saçların uzamasını teşvik eden kalsiyum ve protein bakımından zengin olan yoğurt aynı zamanda sindirime yardımcı olan iyi bakteriler içerir.

deniz ürünler;

Balık, karides ve mideye gibi deniz ürünleri saç köklerini güçlendiren ve hormonları dengelemeye yardımcı olan çinko içerir.

fasulye;

Proteince zengin olan fasulye, sağlıklı saçlar için gereken proteini sağlar.

tavuk ve hindi eti;

Sağlıklı saçlar için kaliteli protein kaynağı tavuk ve hindi eti tüketebilirsiniz. Yumurta, B12 vitamini ve biotin içerdiği için saçlarınızı güçlendirecektir.

havuç;

Saç derisini koruyan A vitamini içeren havuç sağlıklı saç kökleri için tüketilebilir. Saç derisinin sağlıklı olması saçın uzaması, parlak ve dayanıklı olması açısından önemlidir.

kabak çekirdeği;

Ceviz gibi kabak çekirdeği de omega 6 yağ asitleri, protein, çinko ve demir bakımından zengindir ve tüm bu mineraller saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Her gün 1 avuç kabak çekirdeği yiyerek daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

Etiketler saç dökülmesi
Yorumlar