Anasayfa /  Güncel

Rusya lideri Putin'den tebrik mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı iletti.

Abone ol
Abone ol 29 Ekim 2023 16:00

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı iletti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kremlin Basın Servisi aracılığıyla yayınlanan bir tebrik mesajıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü selamladı.

Putin, tebrik mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönemi vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı ve Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin dostluk ve iyi komşuluk temelinde geliştiğini vurguladı. Mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli dostum, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının yüzüncü yılı münasebetiyle en içten tebriklerimi kabul etmenizi rica ederim. Geçtiğimiz yüzyılda ülkeniz birçok zorluğun üstesinden geldi ve ekonomik, sosyal ve diğer alanlarda tanınan başarılara imza attı.

Türkiye dünya sahnesinde haklı olarak yüksek bir prestije sahiptir. Çeşitli alanlardaki işbirliği iyi sonuçlar veriyor, büyük ortak projeler sistematik olarak hayata geçiriliyor.

Moskova ve Ankara, bölgesel ve küresel gündemdeki önemli konuların ele alınmasına yönelik çabalarında başarıyla işbirliği yapıyor. Dost halklarımızın faydasına ve daha adil ve demokratik bir dünya düzeninin inşası adına ikili ilişkilerimizi tüm yönlerde sürekli geliştirmeye devam edeceğimizden eminim."

Putin, Türk halkına mutluluk ve refah diledi.

Yorumlar