Anasayfa /  Dünya

Rusya 4 bölgede ateşkes ilan etti

Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasına göre; Rusya, sivil tahliyelere izin vermek için Kiev, Harkov, Mariupol ve Sumy kentlerinde ateşkes ilan etti. Ateşkesin saat 10:00'da yürürlüğe gireceği bildirildi.

Abone ol
Abone ol 07 Mart 2022 08:47

Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasına göre; Rusya, sivil tahliyelere izin vermek için Kiev, Harkov, Mariupol ve Sumy kentlerinde ateşkes ilan etti. Ateşkesin saat 10:00'da yürürlüğe gireceği bildirildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 12. gününde de devam ediyor. 

Rus birlikleri başkent Kiev'e hiç olmadıkları kadar yakın. Son olarak Kiev'in hemen dışındaki İrpin'de yerleşim yerleri bombardımana tutuldu.

Mairupol Belediye Meclisi'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın bombardımanı nedeniyle dün planlanan tahliyelerin gerçekleştirilemediğini duyuruldu.

GENİŞ ÇAPLI ATEŞKES

Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Mariupol, Harkiv ve Sumi şehirlerinden sivillerin tahliyesi için Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı tahliyelerin havadan İHA'larla kontrol edileceğini söyledi. 


Bakanlık açıklamada Macron Putin görüşmesine atıf yaparak, “Ukrayna’dan, belirtilen yönlerde insani koridorların oluşturulması için tüm koşulları yerine getirmesini, sivillerin ve yabancı vatandaşların organize şekilde çıkışını sağlamasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.


ZELENSKİ'DEN PUTİN'E CİNAYET SUÇLAMASI


Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski dünyaya bir kez daha seslendi.

Rusya'nın askeri hedefleri vurduğuna dair iddiaları yalanladı, sivil yerleşim yerlerine düzenlenen bombardımanları 'kasıtlı bir cinayet olarak' niteledi. Batıyı tepkisiz kalmakla eleştirdi. 


Zelenski'nin açıklamalarından saatler önce, ülkenin ikinci büyük kenti Harkov'dan da yoğun bombardıman haberleri geldi.

SİVİLLERİN TAHLİYESİ BAŞARISIZ OLDU

Güneyde de insanlık dramı devam ediyor. Kuşatma altındaki Mariupol'den sivillerin tahliyesi için haftasonu iki kez girişimde bulunuldu. İkinci girişim de başarısızlıkla sonuçlandı.

600 FÜZE FIRLATILDI

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı yetkilisi Rusya'nın şimdiye kadar 600 civarında füze fırlattığını söyledi. 

Ukrayna sınırındaki Rus ordusunun yüzde 95'inin Ukrayna sınırları içierisinde olduğunu aktaran yetkili, Odesa ve çevresinde amfibik bir saldırıya inanmadıklarını belirtti. 

Yorumlar