Anasayfa /  Dünya

Ruslar PYD kadın kampını vurmuş

Ruslar PYD kadın kampını vurmuş

Abone ol
Abone ol 23 Şubat 2016 12:50

Ruslar PYD kadın kampını vurmuş. Türk istihbarat birimlerinin Suriye’deki hareketlilikle ilgili hazırladığı raporda, Rusya Hava Kuvvetleri’nin 20 Şubat’ta yanlışlıkla PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı gücü YPG’ye bağlı kadın kollarının ana kampını vurduğu ileri sürüldü. Rus savaş uçakları düzenlediği hava harekatında yanlışlıkla YPG terör örgütünü vurdu. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre YPG/YPJ çok sayıda kayıp verdi. Rapordaki iddialara göre, 20 Şubat Cumartesi günü Rus savaş uçakları, Haseke’nin güneydoğusunda bulunan Hole bölgesine hava operasyonu düzenledi. Rus uçakları operasyonda yanlışlıkla YPG kadın kollarının bölgedeki ana kampını vurdu. Çok sayıda kadın hayatını kaybetti. Rapora göre, YPG hem Suriye rejimine hem de Rusya’ya sert tepki gösterdi. Suriye yönetimi hatanın kendisinden kaynaklanmadığını, Rus pilotların yanlış koordinat hesaplaması nedeniyle daha önce Suriye ordusuna ait bir depoyu da bombalayarak havaya uçarduğu bilgisini paylaştı. Rus yetkililer de bombalamanın pilotların yanlış koordinat tespitinden dolayı gerçekleştiğini kabul ederek, YPG’den özür diledi.

RUS PİLOTLAR YANLIŞ KOORDİNATI BOMBALADI

YPG; bu gelişme üzerine Rusya ile Suriye'deki Esad yönetimine tepkisini iletti. Esad yönetimi, hatanın Rusya'dan kaynaklandığını daha önce rejime ait bir deponunun da yanlışlıkla Rus uçakları tarafından bombalandığını dile getirdi. Rus yetkililerin ise koordinat hatasından dolayı üzüntü duyduklarını belirttikleri kaydedildi. Bunun telafisi için gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını iletti.

RUSYA'DAN İTİRAF GİBİ KABULLENME

Suriye rejimi ise bu hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını, tamamen Rusya'dan kaynaklandığını ve Rus pilotların geçtiğimiz günlerde de Suriye rejimine ait önemli bir depoyu yanlışlıkla imha ettiğini ifade ettiler. YPG kanadı ise önemli bir kayba yol açan bu olay benzeri bir gelişmenin bir daha tekrarlanması halinde çok ciddi tedbir alacaklarını ve ilişkilerini bitirebileceklerini vurguladılar.

Etiketler PYD
Yorumlar