Anasayfa /  Foto Galeri

Risk haritası değişiyor! İşte kırmızı tehlikesi olan 9 il!

Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasakları ile ilgili flaş gelişme. Tedbirler alındı ancak vaka sayısı artıyor. Risk haritası değişiyor. Turuncudan kırmızıya geçme tehlikesi olan 9 il belli oldu, aralarında İstanbul da var. İşte kırmızı tehlikesi olan 9 il!

Risk haritası değişiyor! İşte kırmızı tehlikesi olan 9 il! - Sayfa 1

1  Mart'ta ülke genelinde başlayan kademeli normalleşme süreci kapsamında, illerin risk haritası çıkarıldı. Her şehir vaka durumuna, aşılama kapasitesine, hastanelerindeki doluluk oranlarına göre çeşitli değerlendirmelerden geçirildi ve dört renk grubuna ayrıldı.

Risk haritası değişiyor! İşte kırmızı tehlikesi olan 9 il! - Sayfa 2

Buna göre düşük riskli iller mavi, orta riskli iller sarı, yüksek riskli iller turuncu, çok yüksek riskli iller ise kırmızı ile gösterildi. Kısıtlamalar da illerin renklerine göre kendi içlerinde kademeli olarak kaldırıldı ya da devam ettirildi.

Risk haritası değişiyor! İşte kırmızı tehlikesi olan 9 il! - Sayfa 3

Kademeli normalleşme sürecinin başında açıklanan ilk koronavirüs risk haritasının iki haftada bir güncelleneceği belirtilmişti. Bugün de yeni haritanın açıklanması bekleniyor. 

Risk haritası değişiyor! İşte kırmızı tehlikesi olan 9 il! - Sayfa 4

Bugün gerçekleştirilecek Kabine toplantısında hem risk haritası hem de Koronavirüs süreci ele alınacak. Son dönemdeki artan vaka sayıları ve yapılması gerekenler de değerlendirilecek.