Anasayfa /  Politika

Reuters'tan bomba iddia! Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak

Londra merkezli haber ajansı Reuters Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı makamına yakın olduğunu yazdı.

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2020 15:38

Londra merkezli haber ajansı Reuters Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı makamına yakın olduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardır yanında olan son Başbakan Binali Yıldırım, için Beştepe'de görev alacağı iddia edildi.

Bugüne kadar aldığı tüm görevlerde büyük hizmetlere imza atan Yıldırım'ın ismi Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ile anılıyor.

BİNALİ YILDIRIM'A YENİ GÖREV

Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiği birçok mega projede katkısı olan Binali Yıldırım'ın adı, son olarak Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı için anılıyor.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK İDDİASI

İddia, İngiliz haber ajansı Reuters'tan geldi. Reuters'ın haberine göre; Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirilme olasılığı oldukça yüksek.

Haberi AK Partili bir kaynağa dayandıran Reuters, kabine değişikliği iddialarının da güçlendiğine dikkat çekti.

 Cumhurbaşkanlığı yetkilileri Albayrak’ın istifası ile ilgili bugün öğleden sonra bir açıklama yapılacağını söylediler. Yetkililer ekonomi yönetimi hakkında kararın bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği AK Parti MYK toplantısında ele alınacağını, ekonomiden sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcılığı makamının kurulmasının ve kabine değişikliği yapılmasının söz konusu olabileceğini belirtti.

Albayrak’ın dün akşam Instagram’dan açıkladığı istifasının ardından 15 saatten uzun bir süre geçmesine rağmen henüz bakanlıktan veya cumhurbaşkanlığından resmi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar