Anasayfa /  Ekonomi

Restoranlar salgın sonrası nasıl normale dönecek?

Uzmanlar COVID-19’un gastronomi ve ev dışı tüketim sektöründe yarattığı sorunları ve çözüm yollarını TGDF Akademi’de tartışacak. 7 Mayıs 2020 saat 11.00’de başlayacak toplantı tüm paydaşlara açık olacak.

Abone ol
Abone ol 06 Mayıs 2020 19:55

TGDF Akademi’nin düzenlediği COVID-19 Konferansları serisinde gastronomi ve ev dışı tüketim sektörü mercek altına alınacak. ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz, gurme yazar ve işletme sahibi Süreyya Üzmez, Gastrofest Genel Yayın Yönetmeni Ferit Özkaşıkçı’nın konuşmacı olarak katılacağı video konferansın moderatörlüğünü TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik yürütecek.

Ev dışı tüketim salgından en kötü etkilenen sektörlerden
COVID-19 salgınının dünya çapında en kötü etkilediği sektörlerden biri ev dışı tüketim sektörü. Evlerimizin dışında, kantinler, yemekhaneler, restoranlar, kafeler gibi ev dışı tüketim kanalı olarak adlandırılan yerlerde yapılan tüketim salgına karşı alınan önlemler ve tüketici tercihleri nedeniyle tarihteki en büyük düşüşlerinden birini yaşamakta. Bu durum işletmelerin sahipleri ve çalışanlarından, bu işletmelere mal ve hizmet sağlayan diğer sektörlere uzanan ciddi boyutta bir kesimi doğrudan etkilemekte.

TGDF Akademi’nin düzenlediği video konferansta konunun uzmanları COVID-19’un sektörde neden olduğu hasarı değerlendirerek gelecek öngörülerini paylaşacak. Konferansta salgın sonrası gastronomi sektöründe beklenen değişimlerin neler olduğu, ev dışı tüketim sektörünün salgında ne kadar kayıp yaşadığı, hayat normale döndüğünde sektörü nelerin beklediği, alınan tedbirlerin sektörü kurtarmak için yeterli olup olmayacağı sorularına cevap aranacak.

Melih Şahinöz
Konferansta ilk konuşmacı Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz olacak. Türkiye’de ev dışı tüketim kanalı olarak tarif edilen, her türlü gıda ve ihtiyaç maddelerinin tedarikini ve dağıtımını yapan firmalar arasında dayanışma sağlamak amacıyla kurulan ETÜDER, ev dışı servisin verilebilmesi için gerekli standartların oluşturulması ve uygulanması yönünde çalışmaların yapılması ve haksız rekabete yol açan uygulamaların önlenmesini hedefliyor.

Süreyya Üzmez
Günün diğer konuşmacısı Süreyya Üzmez, gastronomiye uzun yıllardır ilgi duyan bir isim. Genelkurmay Sosyal Hizmetler Başkanı olarak 10 yıl çalıştıktan sonra açmış olduğu Trilye Restoran ile ismini Türkiye’ye ve dünyaya duyuran Üzmez, dünyadaki gastronomi alanındaki gelişmeleri yakından izleyen ve yenilikleri takip eden bir gurmedir.

Ferit Özkaşıkçı
Günün son konuğu, Gastrofest Dergisi Genel yayın Yönetmeni Ferit Özkaşıkçı da gastronomi ve ev dışı tüketim konusunda duayen isimlerden biri. Özkaşıkçı, restoran mutfaklarının yeni lezzet arayışları için birer laboratuvara dönüştüğü ve restoranlar arasındaki rekabetin keskinleştiği günümüzde; işletmeler için bir rehber konumunda olan “Başarılı Bir Restoran İçin Yol Haritası” kitabının da yazarı.

Video Konferans 7 Mayıs saat 11:00’de
Türkiye’nin ev dışı tüketim sektörünün karşı karşıya kaldığı sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili konferans 7 Mayıs 2020 Perşembe günü saat 11.00-12.00 arasında düzenlenecek. Tüm paydaşların davetli olduğu konferansa katılım bağlantısı TGDF Akademi internet sitesinde (akademi.tgdf.org.tr), ilgili konferans sayfası altında bulunabilir. TGDF Akademi’nin COVID-19 Konferansları serisinde bu hafta ayrıca “Süt ve Süt Ürünleri” konusu da ele alınacak. Konferans serisindeki tüm etkinlikler TGDF Akademi internet sitesinde yer alıyor.

Yorumlar