Anasayfa /  Ekonomi

Referandum seçim görevli ücretleri ne kadar yattı?

16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek olan halk oylamasında görev yapanlara ücretleri yatırıldı. Sandık başkanı ücreti ne kadar? Sandık görevli ücretleri ne kadar? Siyasi parti temsilci ücretleri ne kadar yatttı?

Abone ol
Abone ol 03 Haziran 2017 10:28

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan halk oylamasında görev yapanların ücretleri banka şubelerine yatırıldı. Referandumda görev yapan sandık başkanı, memur üye, siyasi parti üyeleri ücretlerini Akbank şubelerinden alabilecekler.

Anayasa değişikliği halkoylamasında görev yapan memur ve siyasi parti üyelerinden ücretlerini halen almayanlar ilçe seçim kurullarından bilgi alabilecekler.16 Nisan 2017 tarihindeki referandumda görev yapanlar görev aldığı ilçe seçim kuruluna başvurarak veya telefon ile arayarak, ücretini hangi bankadan ne zaman ve nasıl alacaklarını öğrenebilirler. Anayasa değişikliği halkoylamasında çok sayıda memur, öğretmen, polis memuru, diğer kamu personelleri ve siyasi parti üyeleri görev yapmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu referandumda görev yapan sandık kurulu başkanlarına günlük 90 TL, üyelerine ise 81 TL ücret verileceği açıklanmıştı. Seçim görevli eğitimi verilen Devlet memuru sandık kurulu başkanlarına 3 günlük ücret 270 TL, Devlet memuru olan ve eğitim verilen sandık kurulu üyelerine 2 günlük ücret 162 TL, eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyelere ve siyasi parti üyelerine 1 günlük ücret 81 TL olarak ödenmektedir.

Seçimde görev yapan emniyet personeli için taltif onayı alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu, 3201 sayılı Kanununun 86. maddesine göre karar aldı. Emniyet personeline İçişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine, oybirliğiyle, 160 TL ile ödül verileceği açıklandı. 

 


Yorumlar