Anasayfa /  Politika /  Chp

(Referandum) CHP'li Tezcan: "Yeni anayasa milleti devre dışı bırakacak"

15 Temmuz gecesi TBMM'de üzerine bomba atılan milletvekillerinden biri olduğuna dikkati çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yeni anayasanın tek adam rejimi oluşturacağını, milleti devre dışı bırakacağını kaydetti.

Abone ol
Abone ol 04 Nisan 2017 14:20

Ankara Samsun Sanayici, İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (ASİYAD) tarafından Hilton Garden Inn'de düzenlenen "Büyük Samsun Buluşması" gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimine yönelik "kontrollü darbe" sözlerini eleştiren Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu çok üzücü bir beyanda bulundu. Bu millet o gece 249 şehit, 2 bin 500'den fazla gazi verdi." diye konuştu.



 "En kısa zamanda siyaseti bırak"



Bakan Kılıç, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un referanduma ilişkin açıklamalarını hatırlatarak, şunları kaydetti:



"Bu milletvekili '16 Nisan'da evet çıkarsa Samsun'dan başlar, sonra götürür İzmir'den sizi denize dökeriz.' dedi. Sayın milletvekilim sen Samsun'a çıkabilir misin çıkamaz mısın onu bilmiyorum. En kısa zamanda siyaseti bırakınız."



 "Herkes hassas olmalı"



MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ise referandum sürecinin ülke açısında son derece önemli olduğunu vurguladı. 



Türkiye'nin sıkıntılı günlerden geçtiğine işaret eden Usta, "Ülkemiz ciddi bir terör kıskacında. Dünyada da yalnızlaşmış durumda. Bu sıkıntılı ortamda Genel Başkanımız milli uzlaşma çağrısı yaptı. Bu çerçevede referandum süreci başladı. Bunun sonucunun ülkemiz açısından güzel olmasını temenni ediyorum. Biz elbette bu sonucun evet çıkması yününde MHP olarak elimizden gelen tüm gayreti yapıyoruz. Bunun ülkemiz için doğru karar olduğunu düşünüyoruz ancak 'evet' diyen de 'hayır' diyen de bizim vatandaşımızdır. Ülkemiz bu kadar çok sıkıntıdayken çıkan sonuç her neyse bunun ülkemizde bir kırılmaya, kırgınlığa yol açmaması lazım. Bu konuda siyaset, iş dünyasının, bürokrasinin, herkesin hassas olması gerekiyor." şeklinde konuştu.



 "Referandum sonucunu olgunlukla karşılamalıyız"



CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da referanduma ilişkin, "Önemli olan, 'evet' diyeni de 'hayır' diyeni de olgunlukla ve samimiyetle karşılamak. Demokrasinin güzelliği budur." dedi.





15 Temmuz gecesi TBMM'de üzerine bomba atılan milletvekillerinden biri olduğuna dikkati çeken Tezcan, "Sabaha kadar meclise terk etmedik. Parti ayrımı yapmadan TBMM'de darbeye karşı direndik. Parlamento, milletin iradesini korumak için millet sokaklarda, milletvekilleri de mecliste mücadele ettiler. Allah bir daha o günleri bize yaşatmasın. O günleri bir daha yaşamamak için çatışmadan, kutuplaşmadan, toplumsal uzlaşmayı yeniden kurmak, tesis etmek zorundayız." yorumunda bulundu.



Tezcan, CHP olarak referandumda 'hayır' diyeceklerini hatırlatarak, yeni anayasanın tek adam rejimi oluşturacağını, milleti devre dışı bırakacağını kaydetti.



Programa eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Erkurt Tutu da katıldı.



Kur'an-ı Kerim okunan etkinlikte ayrıca programın sunuculuğunu yapan TRT spikeri Tijen Karaş, 15 Temmuz darbe gecesi yaşadıklarını anlattı.


Yorumlar