Anasayfa /  Ekonomi

Ramazan pidesi ne kadar olacak? Açıklandı - Son dakika

Ramazan pidesi ne kadar olacak? Açıklandı - Son dakika. Ramazana sayılı günler kaldı ve vatandaşlar Ramazan pidesi ne kadar merak ediyorlar. Mübarek üç ayların içerisinde olduğumuz Ramazan ayı 27 Mayıs'ta başlayacak.

Abone ol
Abone ol 18 Mayıs 2017 10:18

Ramazan pidesi ne kadar olacak? Açıklandı - Son dakika. Ramazana sayılı günler kaldı ve vatandaşlar Ramazan pidesi ne kadar merak ediyorlar. Mübarek üç ayların içerisinde olduğumuz Ramazan ayı 27 Mayıs'ta başlayacak.



Vatandaşın vazgeçilmezi haline gelen Ramazan pidesi, 2017 yılı fiyatları hakkında henüz bir açıklama yapılmadı...Peki 2017 Ramazan pidesi fiyatları ne kadar olacak?



Ramazan ayı ile birlikte Ramazan pidesi ne kadar olacağı merak ediliyor. Bu yıl için İzmir dışında henüz bir açıklama yapılmadı. İzmir'de Ramazan pidesine zam olmayacak. İstanbul'da ise geçtiğimiz yalı yapılan açıklamaya göre, Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği, İstanbul'da 350 gram Ramazan Pidesi fiyatını 1,80 Türk lirası olarak belirlediğini açıklamıştı. 2017 Ramazan pide fiyatları ile ilgili yeni gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz...

Ramazan ayının sağlıklı geçmesi için dikkat edilmesi gerekilen konularda uzman görüşleri şöyle;

"RAMAZAN PİDESİNİN SAĞLIKLI OLDUĞUNU SANMAYIN"



Ramazan'a şimdiden bol su içerek hazırlanmak gerektiğini ifade eden Canan Karatay şöyle konuştu:

"Sahura kalktığınız zaman çok güzel bir Karatay kahvaltısı yapacaksınız. İki üç tane yumurta yiyebilirsiniz az pişmiş tereyağında. 30-40 tane zeytin yiyebilirsiniz. Bol ceviz yiyeceksiniz. Ama şimdi pide geliyor önünüze, Ramazan pidesi. Ramazan pidesinin sağlıklı olduğunu sanmayın. Bunu söylüyorum ama yemeden de yapamayacağınızı biliyorum. O pideyi avucunuzun içi kadar açacaksınız.

Yarısına bol köy tereyağı koyacaksınız zararını azaltmak için veya zeytinyağı varsa ona batırarak yiyebilirsiniz. Ramazan'a şimdiden bol su içerek hazırlanmamız gerekiyor. Çünkü Ramazan'da akşama doğru ortaya çıkan baş ağrısı susuzluktan dolayıdır. Onun için şimdiden bu vücudu, bu toprağı iyi sulandırmaya başlayın. Son dakikada çok su içmek önemli değil. Çünkü bütün vücudun içine sağlıklı su girmesi lazım. Bunu benimsememiz lazım. İkincisi bağırsaklarınızın çok iyi çalışması lazım. O zaman acıkmıyorsunuz. O zaman baş ağrımıyor."

İZMİR'DE RAMAZAN PİDESİNE ZAM YOK!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Ekmek Fabrikası’nda ürettiği 250 gramlık ekmeği 60 kuruştan satmaya başladı. Daha önce 300 gram ekmeği 75 kuruştan satışa sunan Büyükşehir, böylece yüzde 4’lük indirim yapmış oldu. Kent Ekmek’in Ramazan’da piyasaya sunacağı 300 gramlık pide de geçen yıl olduğu gibi yine 1 TL’den satılacak.

İzmir Fırıncılar Odası’nın Ocak ayında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Komisyonu’na yaptığı başvurunun kabul edilmesi üzerine, kentte 250 gram ekmeğin fiyatı, 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere 1 TL’den 1,25 TL’ye yükseltilmişti.

Dar gelirli ailelere ucuz, kaliteli ve hijyenik ekmek ulaştırmak için kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası ise 75 kuruştan satışa sunduğu 300 gram ekmeğin gramajını 250 grama, fiyatını da 60 kuruşa düşürdü. Bu yeni düzenlemeyle Kent Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmeklerin fiyatında yüzde 4 indirime gidilmiş oldu.

İzmir’de pide kaç liradan satılacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca satışa sunulan 300 gramlık pide fiyatına bu yıl da zam yapmadı. Ramazan pideleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Kent Ekmek büfelerinde 1 TL’den satışa sunulacak.


Yorumlar